SOKOLI NA PROLJEĆE MORAJU NAUČITI LETJETI

Prošlog vikenda odigrano je posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva u međimurskim nogometnim ligama. Nogometaši odlaze na zasluženi odmor, neki zadovoljni, a neki razočarani postignutim rezultatima. Prvi dio natjecanja raspršio je iluzije pojedinih klubova o visokom plasmanu, dok su se drugi zahvaljujući dobrim igrama našli možda i neočekivano pri vrhu ljestvice. Sada slijedi zimska stanka koju će svi pokušati iskoristiti da poprave uočene slabosti i da se što bolje pripreme za nastavak prvenstva.

Nogometaši Sokola oprostili su se u Vratišincu od svojih vjernih navijača još jednim porazom. Bolja od njih bila je Mladost iz Svete Marije koja je zasluženo slavila 0:2. Sokoli su tako ovaj dio natjecanja završili na posljednjem mjestu sa 6 osvojenih bodova. To ne treba čuditi s obzirom da do početka prvenstva nisu znali u kojoj će se ligi takmičiti pa su u ekipu ubacili 7 juniora koji tek trebaju postati igrači. Bez obzira na postignute rezultate bitno je da su ti mladići igrali punim srcem, sa velikom voljom i željom, a prikupljeno iskustvo svakako će im pomoći da što prije stasaju. Nekoliko kola prije kraja ostali su i bez trenera jer je Boris Radiković podnio ostavku tako da su se morali snalaziti sami. Pred upravom kluba sada je težak zadatak konsolidacije u kojoj treba svakako misliti o nekim iskusnim pojačanjima kako bi se možda izborio ostanak u 1. međimurskoj ligi.

Protiv Mladosti odigrali su hrabru i srčanu utakmicu u kojoj su u prvom djelu bili ravnopravni, no kao u mnogim drugim utakmicama pokleknuli su u nastavku, tek u 78. minuti, da bi drugi gol primili samo 4 minute kasnije. Stvorili su Sokoli nekoliko povoljnih prilika za postizanje zgoditka koje nisu realizirali, pokazivali su želju za pobjedom no ona im je i ovaj put izmakla. Proljeće donosi nove prilike, a da li će se one iskoristiti ovisi samo o njima. Nadamo se da će Sokoli poletjeti!

(rt, Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

A1

IMG_8085

IMG_8093

IMG_8095

IMG_8106

IMG_8111

IMG_8114

IMG_8119

IMG_8124

IMG_8133

uiui

2015-11-22 15.36.22

2015-11-22 15.36.29