Sokoli dotukli kandidata za jesenskog prvaka

Sokoli su ove nedjelje pripremili senzaciju u 1. MNL pobijedivši ekipu, koja je u Vratišincu tražila proslavu  jesenskog prvaka,  NK”Omladinac” Novo Selo Rok. Gosti s vrha ljestvice bili su favoriti ove utakmice. Potreban im je bio samo bod za proslavu jesenskog prvaka 1. MNL,  ali neosvojiva tvrđava Sokola i ovaj put je bila problem za uzeti bodove. U utakmicu su Sokoli ušli puno bolje, propuštaju rano vodstvo i to dva puta, a kazna ubrzo stiže, jer  Omladinac  dolazi u vodstvo od 0:1.

Igrali su Sokoli ovu utakmicu sa srcem, vidjelo se to nakon tog pogotka. Oproštaj dugogodišnjeg  igrača i kapetana Sokola Saše Puha, posebno je ponio igrače Sokola tako da su nakon zgoditka ubacili u još veću brzinu. Prvi veličanstveni zgoditak postiže Nino Horvat, s nekih 20 metara, ljevicom pogađa u kut vratara gostiju i skida paučinu u samom kutu gola za 1:1. Neobranjivo, a Nino Horvat još jednom pokazuje izvrsnu formu u ovoj polusezoni, te opravdava trenerovo povjerenje stavljanja u prvi sastav.

Ubrzo nakon toga  Alen Horvat u izglednoj šansi pada u šesnaestercu nakon prekršaja gostujućeg igrača, a glavni sudac  Bojan Juras pokazuje na bijelu točku, s koje je siguran Mišel Bistrović.

Sokoli su preokretom  došli u vodstvo, a gosti u tim trenucima nisu znali kako izaći na kraj s ekipom  Sokola. Rezultatom  2:1 otišlo se na odmor, a po povratku ekipa iz svlačionice, velika podrška navijača nosila je Sokole po još zgoditaka. Tako je već u 52. minuti Nikola Munđar povećao rezultat na 3:1.

Osam minuta kasnije još jedan jedanaesterac i Sokoli sada vode s velikih 4:1. Sigurni strijelac još jednom Mišel Bistrović.

Do kraja uspijevaju gosti smanjiti na 4:2 u 70. minuti, ali više od toga nisu mogli. Iznenađena lica gostiju koji su propustili prvo mjesto nisu se mogla sakriti, a fešta za zimski odmor i veliku pobjedu Sokola bila je pred njima. Kako to i biva u Vratišincu, bakljade i navijanja na kraju utakmice nije nedostajalo, sretna lica svih navijača i simpatizera ovog kluba koji je u ovoj polusezoni imao svakakve rezultate. Od pobjede do poraza, ali nikad složniji dočekuju novu polusezonu u kojoj su još jednom dokazali da mogu parirati bilo kojoj momčadi na ljestvici.

Bila je ovo pobjeda svakog igrača Sokola, želja za pobjedom jednostavno je morala rezultirati ovakvom pobjedom. O daljnjim planovima  kluba za novu sezonu, izvijestit ćemo naknadno. Za  sad  VELIKO HVALA navijačima Sokola koji su dobili najljepši poklon, pobjedu kada je bilo najpotrebnije. Poslije ovako lijepog završetka polusezone, uslijedila je velika zajednička fešta igrača i njihovih vjernih navijača.

(S.Obradović,  A. Horvat  foto: Tin Tomanić)