SOKOLE NIJE IŠLO – UVJERLJIVA POBJEDA ZASADBREGA

Nakon subotnje predstave u Štrukovcu gdje se odigrao susret koji je završio rezultatom 0:1 između NK”Hajduk Vindija” i NK”Bratstvo” i preuzimanjem Bratstva vodstva na ljestvici 2.MNL-B, šou se nastavio i u nedjelju u susretu NK”Zasadbreg 77″ i NK”Sokol”.

a

Ušle su u utakmicu obje momčadi kvalitetno i napadački, vidjelo se u prvim minutama da je pred nama napeta utakmica. Prvi gol Zasadbreg preljepim zgoditkom iz slobodnog udarca zabija u 12. minuti preko Rodiger Filipa. Imao je golman Sokola Žagar Davor to na prstima, ali ostao je prekratak. Gostujuća publika kao i klupa Sokola negodovala je zbog odluke suca za tim slobodnim udarcem, bilo je to vrlo upitna situacija koju je glavni sudac Hergotić Franjo odlučio pokloniti domaćinu.

b

Ubrzo nakon toga događa se još jedan šok za goste, sudac pokazuje na bijelu točku i daje priliku domaćinu za brzo vodstvo od 2:0, no Žagar Davor skida jedanaesterac. Nakon ispucavanja lopte, Lipović Goran ulazi u priliku preko brze kontre za  izjednačenje, nažalost lopta prolazi pokraj vratnice gola. Bila je to velika prilika za Sokole za koju je ubrzo došla kazna sa druge strane, Kamenar Željko u 22 minuti pogađa za 2:0. I nakon ovog pogotka bilo je puno toga za prigovoriti sucu, domaćini su slavili, a gosti tražili krivo izvođenje auta.

c

Prošle su 2 minute i Munđar Nikola smiruje napetu situaciju i daje Sokolima nadu za povratak u utakmicu, zabija u 24 minuti za 2:1 i stim rezultatom se odlazi na odmor. Grubo i napeto poluvrijeme dokazuje i pokazanih jedinih 4 žutih kartona u prvom poluvremenu a i cijeloj utakmici (3 domaćini i 1 gosti).

d

Na početku drugog poluvremena, Zasadbreg radi jednu promjenu, ulazi Vugrinec Damijan umjesto Sajnović Bore, Sokoli rade pritisak od početka te želje za brzim pogotkom ne nedostaje, no Zasadbreg još jednim prekrasnim golom Levačić FIlipa povečava na 3:1.Bila je to lopta poslana sa velike udaljenosti te je preciznim padom preko golmana ušla u mrežu. Velika sreća pratila je domaćina i u 62. minuti kada je Domijan Andrijan bio najspretniji u šesneastercu Sokola i povećao na 4:1.Imali su Sokoli i priliku za smanjene rezultata kada je glavni sudac pokazao na bijelu točku za goste, no Šafarić Tomislav puca pokraj vratnice gola.Nakon ta dva jedanaesterca dobili su domačini priliku ispraviti pogrešku u prvom poluvrmenu i ovaj put su sa bijele točke bili uvjerljviji te u 84 minuti preko Levačić Filipa zabili za konačnih 5:1.

e

Zasadbreg 77 je ovo utakmicu dobio zasluženo, jako kvalitetna momčad penje se prema vrhu tablice gdje je sve napetije, a Sokole sad čeka popravni u još jednoj gostujućoj utakmici u Mihovljanu protiv NK”Slobode”.

Do kraja susreta u igru kod domaćina su ušli 64. min.Kozjak Petar umjesto Mezga Valentina, u 77. min.Dunjko Kristijan umjesto Domijan Andrije, a kod gostiju u 63. min. Hertarić Luka umjesto Horvat Nino, u  63. min.Mikolaj Luka umjesto Lipović Gorana, u 68. min.Korpar Matija umjesto Lisjak Tomislava te u 77.min.Božić Mihael umjesto Kodba Bojana. Gledatelja je bilo oko 150.

(tekst i foto Antonio Horvat)

h

g