Sokol u prijateljskom susretu poražen na svom terenu od Hajduka Štrukovec

Sokol iz Vratišinca s pripremama za novu sezonu krenuo je 31.01. kada je napravljena i prva prozivka igrača i održan prvi trening pod vodstvom trenera Marka Mikulaja. Na prvi trening odazvalo se 19 igrača s time što su klub napustili Patrik Belše koji se priključio ekipi Omladinca iz Novog Sela Rok i dugogodišnji igrač Sokola Tomislav Lisjak  koji zbog svojih privatnih obveza više nije u mogućnosti redovito trenirati te se priključio ekipi Hajduka iz Štrukovca. Uprava kluba još uvijek pokušava dovesti neka eventualna pojačanja.

Osim redovitog treniranja ekipa Sokola odigrala je i dvije pripremne prijateljske utakmice i to s ekipom Mladosti iz Dekanovca, te na njihovom terenu izvojevala uvjerljivu pobjedu od 1:5.

Danas u nedjelju 17.02. na svom igralištu ugostili su ekipu Hajduka iz Štrukovca te u zanimljivoj utakmici izgubili s 2:3. Bila je to utakmica gdje je Sokol prvi dio utakmice vodio i dobio s 1:0.  Gosti poravnavaju rezultat, no Sokol još jednom dolazi u vodstvo od 2:1. No gosti  se ne predaju te prvo ponovo poravnavaju rezultat na 2:2 da bi u zadnjim minutama postigli još jedan zgoditak te na kraju  zasluženo slavili. Bila je to utakmica gdje su treneri dali prigodu svim igračima te isprobali neke nove ideje u samoj igri što je i pridonijelo da gledatelji vide i pet efektnih zgoditaka. Kako je u Vratišincu danas bilo prošćenje na utakmici se skupilo oko  stotinjak ljudi.

Sokol iduću utakmicu igra u Jurovcu s ekipom Bratstva.

(tekst: Antonio Horvat, rz  foto: Antonio Horvat)