SOKOL U JUROVCU OD BRATSTVA PREUZEO LIDERSKU POZICIJU

Napokon je odigrani dugo očekivani derbi 2. međimurske lige skupina B između dvije prvoplasirane ekipe NK”Bratstvo” i NK”Sokol”, derbi prvenstva, utakmica polusezone, svakakve nadimke je dobivala, a svi nadimci su bili  opravdani nakon prikazanog nogometa u Jurovcu.

01

Obje momčadi su krenule u utakmicu u punim sastavima, skupilo se nešto više od 350 gledatalja, atmosfera je bila nabrijana te se je čekalo da momčadi pokažu svoju snagu te jedna od njih zasluženo preuzme vrh tablice.

02

U utakmicu su obje momčadi ušle kvalitetno, napadi su bili obostrano opasni, no ipak nešto više pokazivao je Sokol. Na terenu se vidjela veća želja za pogotkom kod gostiju iz Vratišinca i želja se ostvarila. Napravili su domaćini prekršaj na nekih 35 m od svojeg gola, a slobodni udarac je preuzao Munđar Nikola. Bila je to 31. minuta, gledatelji su upalili kamere te krenuli snimati udarac. Samo poznavatelji ljevice Munđara vjerovali su da je to gol i bio je, lopta je imala prekrasan let, golman Brastva Perčić Emanuel samo je pogledom mogao ispratiti loptu kako ulazi u mrežu.

03

Do poluvremena je bilo još šansi, Jurovec nije imao sreće pogodivši stativu, a Sokol je u jednoj situaciji tražio penal nad Vincekom što glavni sudac Škrobar Nino nije uvažio te sigurno pokazao da se igra nastavi.

04

Krenulo je i drugo poluvrijeme, domaćini su napravili par izmjena, a Sokol je nastavio u istom ritmu i sastavu. U 55. minuti preko Korpar Matije koji je napravio dobar posao na svojoj desnoj strani te uspio vrhunski nabaciti loptu u šesneasterac Bratstva, odličnim praćenjem igre, Lisjak Tomislav glavom sprema loptu u gol za konačnih 0:2. Kakvo je veselje bilo među gostujućim navijačima, skočila je sva klupa Sokola jer znali su što ovo znači.

05

Do kraja utakmice, kao što je i delegat napisao, bila je još jedna situacija koja je mogla završiti porazom Bratstva 0:3 nakon pada Mikolaj Luke u izglednoj prilici za pogodak, no na kraju svega uspjeli su Sokoli mirno privesti utakmici kraju.

06

Složili bi se svi da je ovo ipak bila zaslužena pobjeda Sokola, lavovski su se borili za ta tri boda što su i navijači prepoznali te bakljadom i pjesmom po završetku utakmice zahvalili dečkima na borbenosti. Kakva je to utakmica bila, a slavilo se dugo u noć, slike najbolje pokazuju atmosferu u Jurovcu.

07

Sokoli u ovoj utakmici nisu dobili žuti karton dok su gosti požutjeli dva puta. U idućem kolu Bratstvo u goste putuje Slobodi (M) a Sokoli kao domaćini dočekuju Plave iz Peklenice.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

08