SOKOL U GOLIJADI ODNIO 3 BODA IZ BREZJA

U Brezju je odigrana utakmica 5. kola 2. ML između Hajduka i Sokola iz Vratišinca koja je završila pobjedom Sokola 4:3.

Početak utakmice zabilježen je minutom šutnje za preminulog bivšeg nogometaša Hajduka Viktora Novaka.

01

Obje ekipe su u utakmicu krenule vrlo žustro sa željom za brzim pogotkom, a domaćini su imali razlog više  zbog nedavnog izbacivanja iz KUPA od rivala Sokola i u tom naumu su skoro uspjeli. Prvi pogodak u 17. minuti zabio je Galeković Franjo,bio je to atraktivni gol u kojemu je strijelac pogotka puno riskirao te zadobio težak udarac kopačkom u glavu gdje mu je bilo rasječeno čelo. Žuti karton dobio je Jambrošić Nino te ispričavši se ozlijeđenom zbog nepažnje u igri, tenzije se dalje nisu podizale. Liječničkom pomoću oba dva fizioterapeuta domaći igrač Galeković Franjo nastavio je susret sa zavojem na glavi.

02

Već nakon 4 minute od pogotka domaćin radi grešku te jedan od igrača igra rukom u prostoru šesnaesterca, a glavni sudac Kolarić Patrik pokazuje na bijelu točku sa koje je siguran Tomislav Šafarić. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1. S početkom drugog dijela utakmice,Hajduk je napravio izmjenu te u igru ulazi Senčar Hrvoje, a u svlačionici ostaje Liber Roman.Već nakon 3 minute igre,gosti rade pogrešku koja je morala biti kažnjena sa jedanaestercem i Hajduk tako od 48. minute vodi 2:1, a strijelac pogotka je Moreira Almeida Vinicius. Nakon atraktivnog pogotka domaćina i dva jedanaesterca,Sokol je odlučio vratiti također atraktivno, pa tako Vincek Aleksandar nakon ubačaja Mikolaj Marka iz slobodnog udarca zabija glavom i vraća stvari na početak. Bila je to 53. minuta nakon koje u 64. minuti Fegeš Kristijan opet povećava za svoju ekipu.

03

Bilo je to zadnje vodstvo Hajduka jer uslijedilo u 69. minuti opet izjednačenje Vincek Aleksandra te 12 minuta prije kraja (78. minuta) dolazi pogreška u obrani Hajduka nakon koje je sudac prisiljen pokazati na bijelu točku za Sokole sa koje je drugi put siguran Šafarić Tomislav te je u golijadi u Brezju za pogotak više bio je bolji Sokol iz Vratišinca. Vrijedi spomenuti da su i ovaj put presudili jokeri sa klupe koji su promijenili tempo igre u drugom poluvrijemenu. U domaćim redovima to su bili, 49. minuta Pintarić Filip umjesto Gregorinčić Nenada,61. minuta Gregirunčić Zoran umjesto Krnjak Saše,80. minuta Mesarić Karlo umjesto Šimunković Luke. Kod gostiju igru su napustili u 51. minuti Mikolaj Luka i Kovačić Robert, a ušli su Lipović Goran i Zadravec Leonardo, u 80. minuti izašao je Bistrović Mišel umjesto Horvat FIlipa, a u 85. minuti Vincek Mateo umjesto Šafarić Tomislava i posljednja izmjena Hertarić Luka umjesto Vincek Aleksandra.

04

Tijekom drugog poluvremena,kao i golovi,podigle su se i tenzije,u tim prepirkama i prekršajima izgubio je Sokol, pa kući odlazi sa 5 žutih kartona, dok su gosti dobili 2 žuta. Bila je to možda najteža utakmica u ovom prvenstvu koju je Sokol imao i do samog kraja  nisu odustajali što im se na kraju isplatilo odnijevši sva tri boda i time se popeli na vrh tablice gdje sada dijele prvo mjesto sa NK Slobodom Mihovljan,NK Šenkovcom te NK Bratstvo Jurovec.

05

U sljedećem kolu Sokolima u goste dolaze NK Donji Koncovčak gdje će Sokoli odmjeriti snage sa bivšim poštovanim trenerom Radiković Borisom.

(Antonio Horvat, foto Mario Novak)

06