SOKOL SAVLADAO MURU I LETI PREMA JESENSKOM NASLOVU

Pretposljednje 14. kolo 2. ML skupina B odigrano je odličnom utakmicom prepunom zgoditaka, prilika, dobre igre momčadi NK”Sokola” i NK”Mure” Hlapičina. U sunčano i toplo nedjeljno popodne u Vratišincu se skupilo oko 200 gledatelja,utakmica je bez problema započela u zakazano vrijeme 13:30.

01

Sokoli su kao i u većinu utakmica do sad, zabili već u prvim minutama susreta. Obrana Mure popustila je u 12. minuti kada nakon odbijanca lopta idealno sjeda na nogu Kodbi Bojanu koji jakim udarcem nezaustavljivo zabija za 1:0. Probala je Mura postići brzi pogodak za izjednačenje i vračanje utakmice na početak, no njihove nade u 21. minuti ruši Lisjak Tomislav kada glavom nakon ubačaja kornera zabija za tad velikih 2:0 Sokola.

02

Pala je tada koncnetracija Mure, a to se najviše vidjelo kada je golman gostiju u 26. minuti, nezadovoljan suđenjem zaradio izravni crveni karton nakon nesportskog obraćanja glavnom sucu Klarić Damiru. Golman Rajf Mario mirno je napustio teren, a Mura je napravila tada izmjenu gdje je na gol morao stati igrač Vršić Patrik, a igru je zbog te zamjene morao napustiti Šardi Antonio. Mura je nastavila susret sa igračem-golmanom jer zamjenskog golmana nisu imali.

03

Do kraja prvog poluvremena od zanimljivih situacija bila je ona u 33. minuti kada domaći igraći, publika i trener traže kazneni udarac no Klarić Damir pokazuje na nastavak igre,kao što je i delegat Horvat Mijo napisao u zapisniku, kontakt je postojao ali ne dovoljno i za glavnog suca. Na poluvremenu izmjena nije bilo, a nakon samo 2 minute igre,strijelac prvog pogotka Kodba Bojan zabija i za 3:0.Uspjeli su tada i gosti svojim navijačima dati malo nade zabivši u 57. minuti pogodatk za 3:1 a strijelac je bio Breznik Denis.

04

Sokol je kroz cijelu utakmicu vodio igru, ali te minute kada je Mura zabila za 3:1 nekako su pomogle da gosti preuzmu posjed lopte kroz tih 10-15 minuta. Nažalost i tu šansu su gosti propustili jer nakon prigovora sucu u 65. minuti i dobivenog žutog kartona, Čurin Roko nakon samo jedne minute dobiva još jedan žuti karton te je i on morao napustiti igru. U 80. minuti Mikolaj Luka uspio je iskontrolirati loptu u šesnaestercu Mure te zabiti za 4:1, a pred samim kraj utakmice sa dva igrača manje zabila je Mura za konačnih 4:2, strijelac ovog pogotka u 89. minuti bio je Frbežar Toni. Ekipa Sokola dobila je 4 žuta kartona dok je kod gostiju bilo dva crvena te jedan žuti.

05

Sokoli su ostali na prvom mjestu sa 36 bodova a sa samo 2 boda manje prati ih Bratstvo iz Jurovca. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti zadnje kolo kada čekamo subotnji susret Sokola i Vučetinca gdje bi Sokoli pobjedom osigurali naslov jesenskog prvaka te nedjeljni susret Bratstva koji također odlazi u goste igrati protiv Trnovca.

06

IZMJENE:

NK”SOKOL”

29. minuta Munđar Nikola umjesto Hertarić Luke

55. minuta Mikolaj Marko umjesto Lipović Gorana

66. minuta Jambrošić Nino umjesto Puh Saše

72. minuta Zadravec Leonardo umjesto Horvat Nino

76. minuta Šafarić Tomislav umjesto Leško Nino

07

NK”MURA”

29. minuta Šardi Antonio umjesto Vršić Patrika

69. minuta Bogda Valentin umjesto Sakač Tomo

74. minuta Mihael Lebar umjesto Frbežar Toni

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

08