Sokol propustio još jednu meč loptu, ali ostaje u borbi za ostanak u ligi

Posljednji vlak za opstanak u ligi uhvatao je  Sokol na svom igralištu u Vratišincu. Od prve minute vidjelo se da Sokolu trebaju ta 3 boda  i žestoko su ušli u utakmicu.  Nakon nekoliko pravovremenih pritisaka na zbunjenu obranu Poleta došlo je do udarca iz kuta, nakon kojeg iskusni Tomislav Lisjak posprema loptu iza leđa gostujućeg vratara za vodstvo od 1:0.

Nedugo zatim loša reakcija domaćeg stopera, koji igra rukom u svom  kaznenom prostoru, slijedi najstroža kazna koju gosti ne propuštaju i sustižu Sokole.  Rezultatom od 1:1,  odlazi se na predah .

Drugo poluvrijeme  bila je preslika prvog pa tako opet dominira domaći ,  dok gosti prijete preko brzih kontranapada. Samo mala nepažnja Sokola dovela  je do razočaravajućeg drugog pogotka gostiju, i vodstva od 1:2.

Do kraja nije ostalo puno vremena pa domaćini pritišću obranu gostiju te dolaze do 2,3 zicera koji su ih mogli odvesti na put do sredine tablice. Prekrasna dubinska lopta stiže u gostujući šesnaesterac,  domaći napadač upućuje loptu prema vratima, ali gostujući stoper tu akciju sprečava rukom, no glavni sudac ne pokazuje na bijelu točku. Nakon svega par minuta srušen je Mišel Bistrović,  poslije čijeg pada sudac dosuđuje kazneni udarac. Tomislav Šafarić opet je bio precizan i poravnava rezultat , no mogao je biti najveći junak ove utakmice da je  u posljednjim minutama iskoristio stopostotnu prigodu.

Dobio je loptu na nekih 11 metara no ona mu je nažalost pobjegla ispod noge. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a  Sokoli moraju čekati novu prigodu u drugoj domaću utakmicu kada će ugostiti “Dinamo” iz Palovca.

(tekst Saša Obradović, foto Tin Tomanić)