SOKOL I DALJE VISOKO LETI

Mali Mihaljevec – Sokol Vratišinec 2:4

Susret vodećeg Sokola protiv Malog Mihaljevca bio je vrlo zanimljiv unatoč hladnom vremenu i kiši koja je tek prestala padati na početku drugog poluvremena.

01

Gosti kao favoriti utakmice krenuli su u želji da postignu čim prije zgoditak ali ovaj put ih nije išlo. Ispromašivali su se,bili u zaleđu u više navrata,gubili loptu pri završnici napada, a sve je to kaznio domaćin,uputivši iz kontre dugu loptu prema svojem napadaču koji je ubacio nakon čega je lopta pogodila u glavu Sokolovog igrača Puh Sašu koji je zabio za krivu ekipu. Bila je to 27. minuta a domaća publika je sve glasnije podržavala svoje igrače. Tako su domaćini izdržali do kraja poluvremena i na predah otišli sa minimalnom prednošću 1:0.

02

Na početku drugog poluvremena u igru Sokola ulazi Lipović Goran umjesto MIkolaj Luke te Munđar Nikola umjesto Hertarić Luke. Čini se da je to bila odlična odluka trenera Škvorc Dražena jer Lipović Goran je u 57. minuti bio najspretniji i najkoncetriraniji te u gužvi ispred domaćeg vratara uspjeva zabiti za 1:1. Samo 4 minute kasnije,Lipović u akciji prima loptu na prsa te asistira Bistrović Mišelu i Sokol od 61 minute vodi 1:2.Imao je još snage Mali Mihaljevec pa preko Pušar Sandija uspjevaju izjednačiti za 2:2.

03

Po skliskom terenu lovili su naizmjernice rezultat obje ekipe, a utakmica se prelomila pred kraj kada glavni sudac Srnec Dario domaćem igraču Šoltić Nikoli daje žuti karton zbog nesmotrenog starta nad Vincek Aleksandrom koji je bio opasan za gol u toj akciji. Lopta je bila postavljena na sami rub šesnaesterca, a iz obrane Sokola je dolazio Puh Saša,strijelac prvog autogola,odličnim udarcem pokraj živog zida u sami kut gola zabija za vodstvo Sokola 2:3. Bila je to 81 minuta.

05

Do kraja utakmice kod Sokola, u igru su ušli Horvat Nino,Leich Andrej i Vincek Mateo umijesto Zadravec Leonarda,Šafarić Tomislava i Bistrović Mišela.Kod Malog Mihaljevca izmjene su bile Tomšić Damjan,Perhoć Dino i Makšadi Božidar umjesto Trupković Nenada,Đaković Leona te  Pušar Sandija.

06

Do 87. minute domaćin je imao još nade za nekim izjednačenjem no Horvat Nino bio je najviši i najprecizniji u skoku kada atraktivno glavom zabija za konačnih 2:4. NK”SOKOL” i dalje drži vrh tablice, a pravi ispit tek dolazi kada kao domaćin dočekuje ekipu s kojom dijeli isti broj bodova.

U nedjelju će se tako odigrati derbi 2. ML, susret vodećih Sokola i Bratstva iz Jurovca.

(Antonio Horvat)

07