ŠN Međimurje-Čakovec sklopila suradnju s NK Osijek i kineskom pokrajinom Guanshanhu

U ŠN Međimurje-Čakovec  proteklih dana bilo je jako dinamično. Osim što je potpisan ugovor o sportskoj suradnji s kineskom pokrajinom Guanshanhu ovih dana u Čakovcu je boravila i delegacija NK Osijek. Predstavnici kluba na Dravi Marin Skender, glavni skaut i pomoćnik sportskog direktora i Ivica Kulešević voditelj Škole nogometa dogovorili su nogometnu  suradnju sa ŠN Međimurje-Čakovec koju je zastupao predsjednik Dean Panić i NK Međimurje kojeg je zastupao predsjednik Marijan Uršanić.

U tripartitnom ugovoru naglasak je stavljen na podizanju kvalitete rada, stvaranju još boljih uvjeta za stručni rad i napredak mladih igrača .

Također je dogovoreno da će osim suradnje na stručnom planu najmanje jednom godišnje mlađe uzrasne kategorije NK Osijek i NŠ Međimurje odigrati međusobne utakmice. Osim toga jedanput godišnje organizirati će se selektivni kamp NK Osijek u Čakovcu na kojem će uz trenere NŠ Međimurje biti prisutni i treneri iz NK Osijek.

U skladu s mogućnostima prvoligaš na Dravi  pomoći će čakovečkoj školi nogometa u osiguranju opreme za trenažni proces (lopte, dresovi, trenažna pomagala i slično), a također će NK Osijek izraditi prijedlog plana financijske podrške poboljšanju uvjeta rada NŠ Međimurje-Čakovec.

Mladi talentirani igrači čakovečke škole imati će priliku dodatno se usavršavati na treninzima u Osijeku i nastupima za NK Osijek na turnirima u zemlji i inozemstvu. Ponajbolji igrači uz dozvolu Škole nogometa i NK Međimurja moći će prijeći u NK Osijek najranije kad napune 17 godina, iznimno ako se radi o izrazito talentiranom igraču i ranije s napunjenih 15 godina.

Što pak se tiče suradnje s kinezima koji su fascinirani rezultatima hrvatskog nogometa, oni bi željeli da njihovi mladi igrači dođu na školovanje  u ŠN Međimurje-Čakovec. Dogovoreno je stoga da slijedeće godine mladi talentirani kineski igrači dođu u Čakovec, upijaju nogometna znanja i sudjeluju na turnirima. S druge strane Kinezi pozivaju odabranu nogometnu selekciju ŠN Međimurje da gostuje u Kini i prezentira hrvatski nogomet.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)