ŠN Međimurje-Čakovec osvojila juniorski kup pobjedom nad ekipom Rudara

Čakovec – SRC Mladost – noćna utakmica , gledatelja : 200

Sudac : Marko Fleten (Prelog)

Strijelci : 1:0 Zrna ( 40 ), 2:0 Antonović (69 – KU) , 3:0 Pintar (71) , 4:0 Zrna ( 77 ), 5:0 Pintar (80) , 6:0 Zrna (88)

NŠ MEĐIMURJE – ČAKOVEC: Bratuša, Šimunić, Antonović, Pajić, Patafta  (81. Fijačko), Horvat (61. Šupljika), Zrna, Farkaš, Ladić, (72.Bacinger) , Dežđek (63. Pintar), Hranilović (78.Kuhar)

Trener : Neven Bujanić

NŠ RUDAR – MURSKO SREDIŠĆE:

Kovač , L. Zadravec, Murković, Matoša  (74. Turk), Hatlek, Nedeljko (61.Vinko), Pintarić, Novak, Matić (74. D. Zadravec), Tkalec (76. Petković) , Cerovec (80. Antolović)

Trener : Dražen Škvor

Nakon prve utakmice odigrane u Murskom Središću pod rasvjetom i uzvratna utakmica finala juniorskog kupa MNS-a odigrana je pod svjetlima reflektora. Nakon 1:1 na Šuderki u uzvratu u Čakovcu mladi igrači Rudara bili su nemoćni pred razigranom ekipom Nevena Bujanića pogotovo u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu još su koliko – toliko odolijevali nepovezanim napadima ŠN Međimurje koji su previše solirali i griješili i pošteno se ispromašivali. Ipak Čakovčani na odmor odlaze  s golom prednosti koji efektno postiže Karlo Zrna s dvadesetak metara.

U drugom dijelu po kiši i “kiša golova” u mreži ponajboljeg gostujućeg pojedinca, vratara Kovača. Prvo je na 2:0 povisio iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca Jurica Antonović pojačanje iz seniorske momčadi   koji uz Martina Pajića standardno igra i u prvoj momčadi Međimurja. Do kraja utakmice još puno propuštenih šansi i po dva gola  trostrukog strijelca Zrne i dva Pintara za konačnih 6 :0. Simpatični gosti gotovo da nisu uputili udarac po golu, ali su svejedno postigli uspjeh plasmanom u finale. Po završetku susreta pehare i medalje pobjedniku ŠN Međimurje-Čakovec i finalistu Rudaru podijelio je predsjednik MNS i član IO HNS- a, Mato Kljajić .

Treba spomenuti na još jedan dobar rezultat čakovečke škole nogometa .

Naime kapetanu kadeta ŠN Međimurje-Čakovec  Janu Šimuniću prije početka finalne juniorske utakmice uručen je pehar za prvo mjesto u regionalnoj ligi HNS – središte Sjever, a igračima medalje .

Kao pobjednik lige plasirali su se na završnicu u kojoj zajedno s pionirima kandidiraju za ulazak u 1. HNL . Protivnik u polufinalnoj utakmici 15. lipnja na neutralnom terenu u Ivanić Gradu bit će im Marsonija iz Slavonskog Broda.

Ako mladi čakovečki nogometaši pobijede, u finalu za plasman u 1. HNL, moraju proći još jednu prepreku protiv boljeg iz susreta Rudeša i Dubrovnika .

(tekst: Miljenko Dovečer, foto : Mirela Lukman)