SMILJAN LIKLIN O RUDARU – ODUSTALI SMO OD TAKMIČENJA U 3. HNL

Nogometna lopta momentalno miruje na zelenim površinama međimurskih ligaša. Tako je i u Rudaru pa smo iskoristili ovu pauzu da sa sportskim direktorom i tajnikom kluba   Smiljanom Liklinom porazgovaramo malo o svemu. O prošloj sezoni, nadolazećoj , prijelaznom roku , očekivanjima u nadolazećoj sezoni, ukratko o  svemu pomalo.

DSC_1307

“U prošloj sezoni u MŽNL ČK-VŽ Rudar je osvojio odlično drugo mjesto odigravši 32 utakmice sa 20 pobjeda 4 neriješena rezultata i 8 poraza. Osvojili smo 64 boda sa gol razlikom 75:34 te sa najmanje primljenih golova tijekom prvenstva što i sami po sebi govori o odličnom radu dosadašnjeg trenera Gorana Vincetića kojemu se u ime kluba i osobno ime najljepše zahvaljujem . Moram  istaknuti odličan i super korektan odnos sa njime . Ono po čemu će ova ekipa osim rezultata ostati u sjećanju je svakako fer plej jer tijekom cijelog prvenstva klubu je samo u jednom slučaju kažnjen zbog kartona istaknuo je na početku našeg razgovora sportski direktor. Prvenstvo smo odigrali sa 23 igrača  s tim da nas je  napustio Igor Mihalic, a na proljeće došao Aleksandar Novak. Najbolji strijelci kluba su bili Dario Šoltić sa 21 pogotkom , Boris Vurušić 18 i Marko Šoltić sa 13.”

DSC_4492

Nekoliko riječi o novom treneru Vladimiru Pavlekoviću…

“Vladimir Pavleković nekadašnji je moj suigrač u Rudaru, danas se posvetio trenerskom poslu, trener sa nacionalnom “A” licencom i bio je već trener nekoliko međimurskih klubova BSK, Strahoninec i dr.  Mislim da smo s njim dobili kvalitetnog stručnjaka koji će lako naći zajednički jezik sa našim igračima.”

Nešto o pripremama i prijelaznom roku…..

 

“Pripreme počinju 17.07.2015 kada će  biti i upoznavanje trenera sa igračima da bi već idući dan u subotu 18.i 19.07. igrali na tradicionalnom turniru četvorke koji se ove godine održava u Vratišincu.

Što se prijelaznog roka tiče klub je za sada nažalost napustio jedan od naših najstandardnijih i najkvalitetnijih igrača Nino Šprajc zbog odlaska u inozemstvo i tamo mu želimo puno uspjeha . Postoji još mogućnost odlaska 1-2 igrača , ali to još uvijek n ije do kraja definirano.

DSCN3536

U klub se nakon kraćeg izbivanja i igranju u slovenskom trećeligašu Nafti iz Lendave vraća Robert Jezernik , Vedran Knežević koji s nama već trenira cijelu godinu konačno će dobiti papire i biti registriran, dok nam je iz susjednog Sokola pristupio Alen Horvat. Još uvijek smo u pregovorima sa nekim igračima jer moramo pokriti neka mjesta u ekipi npr. mjesto stopera jer za sada na toj poziciji imamo premalo igrača.

IMG_2608

Uz navedeni turnir u Vratišincu 25-26.07.2015. odlazimo na turnir u Peklenicu dok nam 01.08. u goste dolazi ekipa Dinama iz Zagreba. 05.08.igramo u Žiškovcu  1.kolo  cupa da bi 09.08.u slučaju prolaza što ne bi trebalo biti upitno igrali 2.kolo. Još uvijek smo u dogovorima sa nekim od kvalitetnijih i atraktivnih klubova za Veliku Gospu 15.08. na igralištu u Šuderki, da bi već 22/23.08.započelo novo prvenstvo. Još samo da obavijestim naše vjerne navijače da smo imali prilike ući u takmičenje 3.HNL , ali smo odustali jer bi to u ovom trenutku  bio preskup projekt za naš klub ,ako znamo da se uskoro polako kreće i u izgradnju stadiona.

Na kraju najljepše bih pozdravio sve naše vjerne navijače kao i sve simpatizere kluba sa  željom da se i u  novoj sezoni vidimo u tako lijepom , a i u većem broju na našim utakmicama . Igrači kao i svi oni koji rade u klubu i oko kluba sigurno će se odužiti na najbolji mogući način koji znaju.”

IMG_1635

I za kraj o ambicijama u ovoj sezoni..

 

“Kao i prošle sezone tako i ove cilj nam je biti u samom vrhu što  objektivno po svim parametrima i zaslužujemo .”

Za kraj zahvalili smo gospodinu Liklinu na najsvježijim informacijama i zaželjeli Rudarima barem ovako uspješnu sezonu kao što je bila ova , a nadamo se da će biti još bolja.

Ovo je bio kratak osvrt na lijep seniorski uspjeh Rudara , a uskoro vam donosimo i razgovor sa voditeljem NŠ Rudar Kristijanom Antolovićem o velikom uspjehu škole  plasmanom u 1.HNL Središte.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

IMG_2629