SMILJAN LIKLIN – KREĆEMO U POHOD NA VRH TABLICE

Nakon uspješno odrađene sezone u 3.HNL Rudar se okreće novom prvenstvu u novoformiranoj  4. međužupanijskoj ligi Međimurje – Varaždin . Kako su protekle  pripreme , koji je kadar igrača , kakve su ambicije kluba , kako se  snašao novi trener u novoj sredini ,kakav je odnos igrača i trenera i još mnogočemu razgovarali smo sa sportskim direktorom i tajnikom kluba Smiljanom Liklinom.

 

„Pripreme su započele o5.07. 2014 godine sa novim trenerom Goranom Vincetićem . Treninzi su bili 3 – 4 puta tjedno plus utakmica. Sada se trenira već četrdesetak dana i u kojem periodu smo imali 6 prijateljskih utakmica i 2 kup utakmice.

Prijateljske : Torpedo – Rudar 0 :8 , Rudar – Turnišće 3 : 0 , Rudar – Sokol  7 : 2 Rudar – Torpedo 7: 0 , Hajduk Š. – Rudar 3 :4  i Rudar – Mura /M.Sobota/  1 : 5

Kup : Vučetinec – Rudar  1: 8 , Omladinac /DS/ – Rudar 1 : 6 i ostaje da se u M.Središću 03.09.2014 odigra treće kolo kupa protiv ekipe Nedelišća.

 

U ovom periodu gol razlika je bila 44: 12 , pa iako se radilo i nešto slabijim ekipama očito da je efikasnost na zavidnom nivou.

 

Ono što posebno veseli je jako dobar odaziv igrača na treninge kao i jako dobar  odnos između igrača i trenera. Isto tako i ja kao sportski direktor imam odličan odnos sa trenerom Vincetićem tako da sve probleme koji se u ovoj fazi javljaju rješavamo na opće zadovoljstvo i nas i igrača. Dečki su odlično prihvatili nove metode trenera Vincetića te se nadam da će se one uskoro pokazati i na samom terenu.

 

 Od prošle sezone kadar igrača se nešto malo izmijenio jer otišli su ŽupanecM, Stojko U, Jezernik R. Novak D,  dok je L. Rihtarec prestao sa aktivnim igranjem i sad je trener  u mlađim  kategorijama kluba. U klub su došli braća Levačić Denis i Danijel naši bivši igrači , Vinko Berdin , Igor Mihalic, dok se nakon teške ozljede i pauze od godinu i pol dana u ekipu vratio Vanja Liklin. Moram još istaknuti da smo prvoj ekipi priključili i nekoliko perspektivnih juniora na čelu sa Šardi Benjaminom , a nekolicina kandidata još čeka na svoj red.

 

 Želimo da se rad sa juniorima nastavi na taj način kako danas sutra ne bi došli u situaciju kao neke ekipe koje danas su pred samim zatvaranjem klubova ili zamrzavanjem svojeg statusa.

 

 Sve domaće utakmice i dalje ćemo igrati subotom , a gostujuće ovise o protivnicima kod kojih gostujemo u Varždinskoj županiji najviše nedjeljom. S obzirom na igrački kadar i iskustvo ekipe nadamo se da ćemo se boriti za sam vrh tablice negdje  do 3.-4. mjesta no vidjet ćemo još kako će sve skupa to izgledati.

 

Već danas gostujemo kad naših starih prijatelja iz kvalifikacija Plitvice iz Gojanca te se nadamo dobrom rezultatu što znači vratiti se neporaženi , a s obzirom na profil ekipe kakvu imamo koja igra napadački nogomet u svakoj utakmici igrati ćemo na pobjedu.

 

Trener ima dosta širok igrački kadar jer momentalno na popisu ima 21 igrača koji trenira i nada se svojem mjestu u ekipi što je svakako pohvalno.

 

IGRAČI : M.Rajf , R.Rajf , F. Pavlović , I.Mihalic , N.Šprajc , N.Vuri , B. Vurušić , D.Šoltić , F. Novak , M.Šoltić, L. Čalopa , N.Šoltić , V. Berdin M.Zadravec , Den.Levačić , B. Šardi , Dan.Levačić , H.Knežević , V.Liklin , G. Radiković ,   D.Podgorelec .

 

I  za kraj htio bih pozvati naše vjerne navijače da nas i dalje prate kao i do sada i još više , a siguran sam da ćemo se im mi odužiti borbenom , požrtvovnom igrom što će nadam se donijeti nam i pozitivne rezultate.“

 

Dok smo u subotu vodili ovaj razgovor na terenu iza nas odvijao se trening i pripreme za današnju utakmicu protiv Pitvice u Gojancu koja se igra u 17,30 sati. Nažalost mjesta za prijevoz nema jer se putuje malim autobusom pa pozivamo sve vjerne navijače da se vlastitim prijevozom organiziraju i dođu bodriti klub , jer udaljenost do Gojanca nije prevelika. (Z. Rihtarec)