SMILJAN LIKLIN DOBITNIK NAGRADE GRADA – SEZONA RUDARA BILA JE STRESNA, NAPORNA, ALI I NEZABORAVNA

Smiljan Liklin tajnik je, sportski direktor i trener NK Rudar, rekli bi „Katica za sve“. Zbog svog predanog i dugogodišnjeg rada u klubu ove je godine nagrađen Nagradom Grada. Evo što nam je rekao o prvoj, a nadamo se ne i posljednjoj trećeligaškoj sezoni naših lapornika:

„Sezona je bila naporna, stresna, ali po meni nezaboravna. Zašto? Natjecali smo se u dosad najvišem rangu natjecanja od osnutka kluba, sazreli smo u ozbiljan i organiziran klub, poboljšali uvjete u svakom pogledu, upoznali nove ljude te stekli nova prijateljstva. 

Natjecateljski dio: moglo je, a i po meni moralo biti bolje, u to sam uvjeren jer imamo ekipu za najmanje sredinu tablice, no natjecanje smo završili na 11. mjestu sa bilancom 30 odigranih utakmica, 10 pobjeda, 6 neriješenih, 14 poraza, gol razlikom 46-57 i osvojenih 36 bodova.

Najbolji strijelac kluba je Dario Šoltić sa 13 golova, slijedi ga Boris Vurušić sa 8 golova, pa Filip Novak i Marko Šoltić sa 4, itd. Tokom natjecateljske godine bilo je prilično valovito, od euforije na početku godine sa dobrim rezultatima pa malim padom tokom sredine sezone i ponovo uspon i bolji rezultati na kraju prvenstva. Klub su vodila tri trenera, g. Srša Anton, pa g. Filipan Josip te zadnjih 6 kola moja malenkost. 

Ovim putem zahvalio bi se svim dobrim ljudima koji su nam na ovaj ili onaj način omogućili ovo natjecanje, našem portalu Muralist koji nas je pratio tokom cijele sezone, a posebno hvala našim vjernim navijačima. 

Veliko hvala igračima pogotovo na kraju sezone jer bez njih ne bi ispunio svoje obećanje koje sam dao prilikom preuzimanja ekipe, u prvom redu da im vratim vjeru u sebe jer nogomet već odavno znaju.

Još jedanput svima hvala, odmorimo se i vidimo se ubrzo, a u kojem rangu natjecanja još je nepoznato.

                                                                                                Lijep pozdrav!“

 

                                               (R. Tomanić, foto Z. Rihtarec, Tin Tomanić)