SMILJAN LIKLIN BIVŠI TRENER RUDARA – OSTVARILI SMO ODLIČAN PLASMAN!

Već drugu godinu za redom  NK Rudar zauzima drugu poziciju u MŽNL ČK-VŽ , te mu kao i u prošlom prvenstvu titula prvaka izmiče u zadnjim kolima.  O razlozima, te da li se moglo bolje, porazgovarali smo  sa sada već bivšim trenerom Rudara Smiljanom Liklinom.

03-7

Gospodine Liklin kao prvo ukratko nam  opišite kako ste vidjeli tijek ove sezone 2015/16 kao prve sezone gdje ste cijelu sezonu vodili ekipu samostalno.

 

Prije svega želim reći da je sezona bila duga i naporna što se tiče mene kao i samih igrača. Posebno sam se pripremao za svaki trening,za svaku utakmicu i tamo davao 100 % sebe tako da smo kraj sezone dočekao dosta iscrpljen i psihički i fizički.

 

Kako  ste zadovoljni konačnim plasmanom i da li on zadovoljava vaše ambicije sa kojima ste krenuli u prvenstvo?

 

Konačni plasman je stvarno odličan,  već drugu sezonu smo viceprvaci  MŽNL ČK-VŽ . Vjerojatno je moglo i bolje no s obzirom na neke otegotne okolnosti kao što su npr. ozljede igrača te manjak širine klupe ovaj rezultat je kako sam već rekao stvarno jako dobar.

IMG_2608

Jeste li bili zadovoljni  kadrom igrača kojima ste raspolagali?

 

Igrački kadar je bio veoma dobar iako su napustili Čalopa i Horvat, te sam očekivao da ćemo sa tim kadrom uspjeti na kraju biti prvaci. Kako sam rekao najveći problem je bio širina klupe pa je na kraju to s obzirom na povrede i kartone odlučilo borbu za prvaka. Baš zbog manjka igrača morao sam u pomoć pozvati i igrače koji više nisu u prvom planu za igranje,  Roberta Rajfa i Vanju Liklina koji su se nesebično odazvali  pa im sada i ovim putem u svoje  osobno ime , kao i  ime kluba najljepše zahvaljujem.

Kako ste zadovoljni svojim radom i smatrate li da ste učinili sve što ste mogli ili si možda nešto zamjerate što ste još mogli učiniti, a niste ?

Učinio  sam sve što je bilo u mojoj moći . Trenirali smo maksimalno, igrači su davali  sve od sebe što se tiče treninga i utakmica. Trudio sam se da budemo ekipa,da vjerujemo u sebe, a igrači su mi sve to vraćali na najbolji mogući način.

014

Kako ste bili  zadovoljni logistikom oko praćenja prve ekipe što se tiče UO  NK Rudar?

 

Zaista sam zadovoljan načinom na koji  nas je pratilo rukovodstvo kluba   koji su činili sve što je u njihovoj moći  , ako znamo da su sve to volonteri  i klubu daju sve svoje slobodno vrijeme. Svi koji imalo prate  amaterski sport sigurno znaju kako je teško danas  voditi jednu tako veliku udrugu  posebno što se tiče samog financiranja kluba .

Porazi od ekipa sa dna ljestvice Zelengaja, Naprijeda i Graničara  te remi sa Novim Marofom  glavni su razlozi neosvajanja naslova prvaka. Što su po vašem sudu glavni razlozi poraza ?

 

Veliki dio prvenstva dobro smo odradili.dugo se držali pri vrhu , a i na samom vrhu ljestvice međutim ozljede nekih ključnih igrača tako da u  zadnjih pet kola nismo imali sve igrače na okupu (povrede: Vurušić , Novak,Podgorelec , Goričanec jedno vrijeme M.Šoltić  kartoni D.Šoltić , N.Šoltić, Zadravec)  glavni su uzroci tih poraza kao i razlog zbog kojeg nismodošli na kraju na sam vrh.

DSC_1307

Koji su  vaši daljnji planovi  u odnosu na NK Rudar?

 

Nakon završetka prvenstva sa UO kluba dogovorio sam da više ne vodim ekipu kao trener te se vraćam na prijašnju funkciju sportskog direktora  kluba.

Sad ovim putem ka bivši trener  zahvalio bih se svim igračima koji  su me podržavali u mom radu te se nadam da ćemo i dalje dobro surađivati i u ovoj mojoj drugoj funkciji.

IMG_1251

Što  je po vašem mišljenju potrebno klubu da nakon dva uzastopna druga mjesta konačno postane prvakom MŽNL ČK-VŽ ?

Prije svega ono na što se treba orijentirati je to da se zadrži postojeći kadar te da se dovedu određena pojačanja na  deficitarnim pozicijama i normalno odabir novog trenera koji će dati svoju viziju ekipe i isto tako plan priprema te  početak nove sezone. Klubu treba veća baza igrača , dovoljna širina klupe  . Klubu su potrebna 20-22 igrača što ćemo sada sigurno osigurati.

Gospodine Liklin najljepše Vam s zahvaljujemo na ovom razgovoru , te Vam želimo puno uspjeha na novom/starom radnom mjestu u klubu.

DSCN3536

U međuvremenu smo doznali da je NK Rudar na svoje kormilo doveo novog trenera. 

Za trenera prve ekipe postavljen je dosadašnji trener kategorije u-14 Nikola Goričanec ,  nekadašnji igrač Rudara.  Razgovor sa gospodinom Goričancom slijedi uskoro.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

unnamed-19