SLOVENSKI TREĆELIGAŠ HOTIZA PORAŽEN OD RUDARA

I drugu pripremnu utakmicu u tjednu Rudar je riješio u svoju korist. Istina ne tako uvjerljivo i dominantno kao protiv imenjaka iz Ladanja Donjeg. Slovenski trećeligaš Hotiza pokazao se kao vrlo žilav i ravnopravan protivnik, pa je i u tom stilu protekla cijela utakmica. Igralo se uglavnom na sredini terena bez previše izglednih prigoda na obje strane. U takvom  ravnopravnom odnosu snaga Rudar je bio efikasniji i zasluženo pobijedio.

00

NK „RUDAR“- NK  „HOTIZA“    2:1 (1:1)

U 31.minuti utakmice nakon odličnog centaršuta Vedrana Kneževića, Marko Šoltić  krasnim udarcem glavom sa nekih desetak metara dovodi Rudar u vodstvo od 1:0. Gosti se ne predaju i nakon jedne pogreške u obrani Rudara u 42.minuti, lopta dolazi do gostujućeg igrača Horvatinovića čiji udarac prema golu skreće netko iz obrane Rudara i tako vara vratara Rajfa te gosti poravnavaju na  1:1.

 

01

02

U drugom dijelu utakmice i dalje se nastavlja ravnopravna igra,no u 80.minuti gosti u svom šesnaestercu nepropisno ometaju Vurušića kod njegovog prodora prema golu  te sudac Mesarić opravdano pokazuje na bijelu točku. Sam Vurušić siguran je realizator sa 11 metara i Rudaru donosi vodstvo od 2:1  i konačnu pobjedu. Nadamo se da je taj pogodak iz jedanaesterca najava podizanja Vurušićeve golgeterske forme koju u Rudaru tako  željno očekuju.

03

Rudar je ovu utakmicu odigrao bez povrijeđenog Filipa Novaka ,kao i trojice juniora koji su posuđeni ekipi juniora za utakmicu u Štrukovcu /D.Novak,Kivač,Tkalec/. Utakmicu je ranoj fazi utakmice napustio i  D.Šoltić zbog ozljede.

04

Juniori Rudara su se u isto vrijeme sastali u Štrukovcu i tamo poraženi od domaćina Hajduka Vindije sa 3:2. Prema riječima  trenera D. Horvata dobro su parirali domaćinu koji je prvi dio utakmice dobio sa 3:0, dok je drugi pripao Rudaru sa 0:2. Oba zgoditka za juniore Rudara postigao je David Novak.

 

 05

U Peklenici su svoju pripremnu utakmicu odigrali i igrači u kategoriji U-14 protiv ekipe Venere iz Svetog Jurja na Bregu te polučili neodlučan rezultata 2:2.

Završila je i zimska liga limača te naglasimo da su limači Rudara u njoj osvojili odlično 3.mjesto.

 

06

U Vratišincu su mladi igrači ŠN Rudar u kategoriji U-12 dočekali svoje vršnjake  Sloge Čakovec i visoko ih porazili sa uvjerljivih 6:0.

 

Sve u svemu gledajući jako rezultatski uspješna pripremna subota za sve ekipe Rudara.Sam da tako nastave.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

07