SLOVENSKI IZBORNIK SREDIŠĆANAC DAMIR ROB OSTVARIO REKORDNU POBJEDU!

Damir Rob poznato je nogometno ime u europskim razmjerima. Ovaj rođeni Središćanac karijeru je počeo u matičnome NK Rudaru da bi je nastavio u NK Nafti iz Lendave s kojom kao trener postiže najveće rezultate u 1. Slovenskoj nogometnoj ligi.

Nakon nekoliko godina uspješnog trenerskog rada u siječnju 2012. godine izabran je za izbornika ženske nogometne reprezentacije Slovenije, koju eto, vodi već četvrtu godinu za redom. Damir ne može bez svojeg Murskog Središća pa ga svaki tjedan možemo vidjeti na gradskom placu kako razgovara sa prijateljima, a uvijek s Borisom Radikovićem, nekadašnjim suigračem u Rudaru. Zanimljivo je da Radiković još uvijek u svojoj 51. godini aktivno igra u D. Koncovčaku što je svojevrsni nogometni rekord.

483977539a

No rekorde postiže i dvije godine mlađi Damir koji je prošli tjedan u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2017. pobijedio reprezentaciju Makedonije s 8:1. Utakmica se igrala u susjednoj Lendavi na stadionu NK Nafte, a o tome nam je Damir danas rekao sljedeće:

Snimka cijelog zaslona 21.4.2016. 210310

„Neki novinari pregledavali su arhive i obavijestili me da je ova pobjeda protiv Makedonije rekordna u slovenskom nogometu što mi je posebno drago jer sam i ja bio dio nje. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nalazimo se u skupini s Škotskom, Islandom, Bjelorusijom i Makedonijom i trenutno se nalazimo na 3. mjestu. Kako smo u ždrijebu bili u četvrtoj jakosnoj skupini ovo je skok u rezultatima reprezentacije, a nadam se da ćemo još napredovati.

Snimka cijelog zaslona 21.4.2016. 210550

Uvijek mi je drago doći u moj rodni grad, posjetim majku i brata, razgovaram i družim se s prijateljima. Redovito svaki tjedan igram tenis i vježbam s jednim od najboljih hrvatskih trenera, također Sredićancom Nevenom Brodarom u Čakovcu. Svim mojim sugrađanima čestitam predstojeći Dan Grada i želim im sve najbolje!

(R. Tomanić)

Snimka cijelog zaslona 21.4.2016. 210446