SLOVENSKI DRUGOLIGAŠ REMIZIRAO SA RUDAROM

 NK “RUDAR” – NK “VERŽEJ ” VERŽEJ  2:2 ( 1: 0)

Neodlučnim rezultatom protiv slovenskog drugoligaša Veržeja zavšio je Rudar ciklus pripremnih utakmica uoči   početka proljetnog dijela prvenstva.

Ako je suditi po današnjoj utakmici Rudar spreman dočekuje nastavak takmičenja. U utakmici u kojoj su slovenski  igrači imali veći posjed lopte Rudar se suprotstavio discipliniranom igrom stalno prijeteći iz opasnih kontri i  polukontri.

Jednom takvom polukontrom nakon lijepo izigrane akcije B.Vurušić sigurno zabija i dovodi Rudar u vodstvo .

To je bio i jedini zgoditak u prvom dijelu jer gosti iako su imali terensku premoć, nekih opasnijih šansi nisu imali , a i ono malo što je bilo s lakoćom i sigurno je rješavao Rudarov vratar M.Rajf.

Zasluženo Rudar dobiva prvo poluvrijeme .

Drugi dio puno bolje su otvorili igrači Veržeja te prvo iz odlično izvedenog slobodnog udarca  izjednačuju rezultat da bi nešto kasnije nakon kornera poveli sa 1-2. 

U nastavku utakmice igralo se ravnopravno,ali je Rudar bio puno opasniji sa nekoliko vrlo izglednih situacija te i jednom pogođenom prečkom D.Šoltića. Desetak minuta prije kraja Knežević jednu izglednu situaciju sigurno rješava i i postavlja konačan rezultat 2 : 2.

Svakako se na danas najviše dojmila disciplinirana igra igrača Rudara koji su se samo na taj način mogli suprotstaviti gostujućoj ekipi.

Utakmica je odigrana u Lendavi pred  oko 100 gledatelja koji su prisustvovali jednoj vrlo kvalitetnoj utakmici. Koliko  je kvalitetan bio današnji protivnik Rudara govori činjenica da su petorica ujedno registrirana za  NK Maribor te u svakom trenutku mogu za njega nastupiti.

NK “RUDAR” :  M.Rajf – N.Šoltić , Šprajc , Zadravec , D.Novak -F.Novak , M.Šoltić , Stojko, Rihtarec – D .Šoltić , B.Vurušić   /  R.Rajf , Jezernik ,Čalopa , Knežević , Vuri, S.Vurušić , Podgorelec

                         

U subotu 01.03.2014 u 15 sati započinje proljetni dio prvenstva u 3.HNL-sjever i Rudar na igralištu Šuderka dočekuje Podravinu iz Ludbrega.

                         (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić,arhiva Muralista)  

Zbog slučajne pogreške našeg izvjestitelja nismo u mogućnosti objaviti fotografije sa utakmice. Molimo vas da primite našu ispriku.