Slovenija svladala Hrvatsku i preuzela vrh

Hrvatska reprezentacija nije uspjela zadržati maksimalan učinak na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa u Antalyji. U susretu trećeg kola doživjela je poraz od Slovenije 1:2, koja je tako preuzela vrh u grupi B te istovremeno stigla nadomak osvajanju pozicije koja izravno vodi u kvalifikacije za viši rang.

Prvi bod Slovenkama donijela je Kaja Juvan, svladavši sa 6:2, 7:5 Anu Konjuh. Naša tenisačica u oba je seta prva dolazila do prednosti (u prvoj dionici povela je 2:0, u drugoj 4:1), no nije uspjela doći do pobjede. U drugom setu je kod 4:5 spasila meč loptu, time produžila nadu da će doći do uspjeha, ali je na kraju slavila talentirana slovenska tenisačica.

Drugu pobjedu za Sloveniju ostvarila je Tamara Zidanšek pobjedom 6:3, 6:2 protiv Petre Martić, u meču u kojem je naša tenisačica samo dva puta uspjela zadržati servis. Nešto kasnije, u dvoboju parova, Hrvatska je smanjila zaostatak na 1:2, nakon pobjede Petre Martić i Donne Vekić protiv Pije Lovrič i Lare Smejkal 6:4, 6:4.

Nakon tri kola Slovenija jedina ima omjer 3:0 i nadomak je osvajanju prve pozicije u grupi B, te izravnom odlasku u kvalifikacije za viši rang. I naše tenisačice još mogu do kvalifikacija, a za početak u preostala dva susreta moraju zauzeti drugo mjesto u grupi. Suparnice će im još biti Austrija i Gruzija.

Press Hrvatski teniski savez