SLOBODA ODNIJELA BODOVE IZ VRATIŠINCA – SOKOL NEZADOVOLJAN SUĐENJEM

U 4.kolu 2.MNL “B” NK”SLOBODA” Mihovljan bila je bolja u susretu protiv domaćina NK”SOKOLA” iz Vratišinca rezultatom 1:3.

 

 uvodna-1

Gosti su bili koncetriraniji i strpljiviji kroz cijelu utakmicu te su odlično iskoristili svaku grešku Sokola te tako zabili 3 pogotka. Sokol je krenuo žustro, napadački, no goste je spašavala 2 puta vratnica te golman koji je uspio obraniti te spasiti početni period utakmice i rano vodstvo Sokola.

img_7385

Već u 26.minuti zbog ozljede igru kod gostiju morao je napustiti Barić Karlo, a zamijenio ga je Novak Ivan. Ubrzo nakon izmjene Tremski Denis iz dobro složenog napada zabija za svoju ekipa pa gosti od 35. minute vode 1:0. Igra se opet prebacila na posjed lopte Sokola i na napade domaćih pa su tako uspjeli pred samim krajem zabiti za izjednačenje preko Tomislava Lisjaka koji je bio spretan glavom nakon ubačaja.

img_7395

Igra je u drugom poluvremenu počela tako ispočetka, a u igru su ušli u 54. minuti Leich Andrej umjesto Bistrović Mišela te Munđar Nikola umjesto Lipović Gorana. Nakon tih izmjena dogodila se pogreška u redovima obrane gdje golman Sokola Posavec Marko ruši gostujućeg napadača,dobiva žuti karton, a sudac pokazuje na bijelu točku. Sigurno i uspješno u 59. minuti strijelac prvog pogotka Tremski Denis zabija za novo vodstvo Slobode. Izveli su gosti tako i u 62. minuti dobru akciju te zabili za konačnih 1:3. Lukman Deni imao je sreće zaputivši loptu prema vrataru Sokola uhvativši ga na “krivoj nozi”.

img_7394

Probao je trener Sokola izmjenama, Horvat Nino umjesto Zadravec Leonarda te Horvat Filip umjesto Šafarić Tomislava, doći do pogotka koji bi digao ekipu pa bi možda došlo do nekog izjadnaćenja no padom koncentracije Puh Saša nakon drugog žutog kartona dobiva crveni karton te bez prigovora napušta igru u 66. minuti.

img_7350

Suđenje je prema delegatu bilo dobro i pravedno no domaćini se nisu slagali, najviše zbog situacije u prvom poluvremenu kada su u šesnaestrecu  srušili Aleksandra Vinceka, a sudac nije pokazao na bijelu točku. Takve situacije presudile su da u 81. minuti Horvat Nino zbog negodovanja suđenjem izgubljenih živaca opsuje glavnog suca te mu ovajpokazuje izravni crveni karton te još jedan igrač Sokola napušta igru. Do kraja iz igre je izašao i Lisjak Tomislav, zamijenio ga je Jambrošić Nino. Kod gostiju redom su bile izmjene,76. minuta Želežnjak Vedran umjesto Tisaj Ivana,76. minuta Dovečer Denis umjesto Culjag Kristijana,86. minuta Sanjković Filip umjesto Čalope Gorana te 87. minuta Cerovec Filip umjesto Mihalović Aleksa.

img_7368

Igra je bila borbena sa obje strane, prvo poluvrijeme je definitivno pripalo Sokolu, a drugo najviše zbog strpljivosti i koncentracije gosti su bili bolji i uzeli 3 boda u Vratišincu.

Na kraju utakmice dogodio se incident koji je uspješno spriječen radarskom službom Sokola (nezadovoljan suđenjem, preko ograde jedan od gledatelja polio je suca).

img_7367

Prvi poraz Sokola nakon početka prvenstva ne smije biti problem,važno je nastaviti pobjedničkim tempom,ne gubiti glavu i već u sljedećem kolu kad gostuju u Štrukovcu kod NK”Hajduka pobijediti i pokazati navijačima da Sokol nastavlja sa pobjedama i da nema predaje!

Ujedno su to bile i riječi trenera Sokola Dražena Škvorca nakon utakmice igračima Sokola!

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

img_7353

01