Skupština Međimurskog nogometnog saveza – Mato Kljajić kandidat za člana Izvršnog odbora HNS-a

Jučer u utorak, 5. prosinca održana je Skupština  Međimurskog nogometnog saveza na kojoj su pravo glasa imali svi klubovi, a od 80 bilo je prisutno 66 klupskih izaslanika koji su imali pravo na 211 glasova od mogućih 238.

Nakon uvodnog dijela skupštinarima se obratio u ime HNS-a Zorislav Srebrić koji je istaknuo da je od 23 reprezentativna kandidata za SP u Rusiji njih  čak 14 sudjelovalo na poznatom turniru Međimurca U-12, te je prenio organizatorima velike pohvale.

U novom sazivu Skupštine HNS-a umjesto dosadašnja dva, Međimurski savez imati će samo jednog člana i to će biti Mato Kljajić, dok će njegov zamjenik biti Damir Dominić.Osim toga skupštinari su jednoglasno odabrali Matu Kljajića kao kandidata za Izvršni odbor HNS-a na skupštini koja će se održati u Zagrebu 22. prosinca.

Nakon izglasavanja izneseni su plan rada i financijski plan koji se kreće u okviru od petstotisuća kuna.

Pod točkom razno predsjednik Kljajić pozvao je klubove da se prijave na tradicionalno klupsko malonogometno prvenstvo koje će započeti krajem godine u Atonu u Nedelišću.

Također je pozvao klubove na suradnju s policijom zbog žigova kod određenog broja klubova oko liječničkih pregleda.Najveći problem je u tome što u Međimurju nema liječnika sportske medicine, pa je predsjednik Saveza rekao da je bolje da preglede obavlja obiteljski liječnik jer najbolje poznaje svoje pacijente.

Kljajić je još spomenuo da je Izvršnio odbor MNS-a na sjednici u subotu 2.prosinca donio odluku da se podrži Davora Šukera kao kandidata za predsjednika HNS-a.

Skupština je još prihvatila prijedlog predsjednika Kljajića o ponovnom vraćanju 3 HNL Sjever , a da se o tome očituju samo klubovi Treće i Četvrte HNL, eventualno i neki klubovi Prve županijske lige.

U diskusiji je dotaknut i veliki problem zimskog prijelaznog roka koji klubovima predstavlja velike probleme zbog fluktuacije igrača i da to pitanje treba proslijediti krovnoj organizaciji u Zagrebu.

Baš kako je počela Skupština ispred hotela skupila se grupa nezadovoljnih navijača s transparentom:

MEĐIMURJE ŽELI ČIST GLAS ! GLAS ZA ŠUKERA JE GLAS ZA MAFIJU !

(tekst i foto Miljenko Dovečer)