Skupština Hrvatskog teniskog saveza: Izvješća jednoglasno prihvaćena, rekordan broj igrača i turnira…

U Zagrebu je u srijedu održana redovna Skupština Hrvatskog teniskog saveza, na kojoj su, među ostalim, članovima predočena izvješća za 2023. godinu.

„Sve aktivnosti odvijaju se redovito. Serija Croatian Tennis Pro Tournaments ide svojim tijekom, zadovoljni smo i rezultatima naših tenisača i tenisačica i suradnjom s klubovima. Program „Igraj tenis“ ide dalje, a ove godine uključen je rekordan broj klubova, njih 30“, rekla je u uvodu predsjednica HTS-a Nikolina Babić i dodala: „U rujnu nas čeka Davis kup, potom Noć hrvatskog tenisa, a kad je u pitanju infrastruktura do kraja godine u Splitu bismo trebali imati tri terena s tvrdom podlogom pod balonom, a u Zagrebu idemo dalje s ishođenjem dokumentacije na igralištima HTK Zagreb.“

Financijsko izvješće za 2023. prihvaćeno je jednoglasno, a HTS je od revizorske kuće dobio bezuvjetno mišljenje, odnosno bez primjedbi na vođenje poslovanja. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o radu HTS-a, a prezentirani su i podaci po kojima je zabilježen novi rast broja registriranih igrača. Trenutno ih je 3010, što je rekord, baš kao što nikad do sada nije u jednoj godini održano toliko (45) profesionalnih turnira.

Također, usklađen je i Statut HTS-a prema novom Zakonu o sportu, a došlo je i do promjena u Upravnom odboru. Na osobni zahtjev istupio je Gordan Širola, kojeg će zamijeniti Dario Mužić, a prema kriteriju najuspješnijeg kluba nova članica je Dora Živković iz TK Split 1950, umjesto Mihovila Švigira iz HTK Zagreb.

HTS