Škola nogometa “Rudar” vodeća je ekipa za ulazak u Prvu Hrvatsku ligu

 

Nakon završetka nogometne polusezone, Škola nogometa „Rudar“ polako zbraja ostvarene ciljeve i rezultate s terena. Školu nogometa pohađa 140 djece dobnih godina od 4 do 19 godina, raspoređenih u čak osam kategorija (Vrtići, U8, U9, U11, U13, U15, U17 i U19). Kategorija „Vrtići“ polazi 20-tak najmlađih nogometaša/ca koji nastupaju na turnirima „Zabavne lige vrtića“ pod organizacijom Međimurskog nogometnog saveza. Njihov trener je Leo Sanjković.

Kategorija U8 i U9 nastupa u Međimurskoj županijskoj ligi. U obje kategorije ima 20-tak igrača koji neumorno treniraju pod palicom trenera Daria Šoltića i Nine Vurija. U8 kategorija po novim pravilima Saveza nema bodovni rang i tablicu, za razliku od kategorije U9 koja ima natjecateljski karakter, te čvrsto drži sam vrh tablice i mirno dočekuje proljetni nastavak prvenstva. Vrlo su efikasni s prosjekom od 12 postignutih golova po utakmici.

Kategorije U11, U13, U15, U17 i U19 sudjeluju u II. NL – HNS Središte sjever, a jako su blizu ulasku u I. NL – HNS Središte sjever, jer za taj „elitni poziv“ zbrajaju se ukupni bodovi kategorije U13 i U15, a pri čemu je ŠN Rudar trenutno uvjerljivo na prvom mjestu. Uz rezultate za ulazak u prvu ligu potrebno je zadovoljiti i neke druge kriterije. Financijski troškovi puno su veći, a najveći problem predstavlja infrastruktura. Da bi mogli konkurirati u prvoj ligi moramo imati bolje uvjete za treniranje, klubovi nam zabranjuju treniranje na igralištu čim padne kap kiše, a konkurencija u toj ligi trenira četiri do pet puta tjedno na pravim terenima – naglašavaju iz Uprave ŠN Rudar. Nadaju se dodatnom nogometnom terenu u Murskom Središću čime bi se riješili mnogi tzv. „problemi“. U zimskim mjesecima dvorana se koristi za treninge, a tu  također imaju problema, na 8 kategorija imaju samo par termina pa se u tim mjesecima puno manje trenira.

Nogomet i veselje djece je u prvom planu, a to je i dokaz kategorije U11 gdje se vode lavovske borbe te je iznimno neizvjesno, napeto u svakoj utakmici, a što u konačni pokazuje i sama tablica lige gdje su trenutno na diobi drugog i trećeg mjesta, a prvoplasirana ekipa ima svega tri boda prednosti i prvoplasiranu ekipu su pobijedili na domaćem terenu. Njihov trener Mihael Lebar posložio je jednu kvalitetnu i obećavajuću ekipu mladih nogometaša.

Kategorija U13 ima upisanih deset pobjeda i jedan poraz, te su na diobi prvog i drugog mjesta, s istim brojem bodova. Trener Mihael Božić raspolaže s preko 20-tak igrača koji u nastavku prvenstva idu korak po korak i uz malo sreće mogu na sam vrh poretka tablice.

Kategorija U15 trenutno drži 3. mjesto i s 18 igrača u izboru trenera Roberta Jezernika želi napraviti iskorak i napasti sam vrh tablice, a za što imaju sve dispozicije i mogućnosti.

Kategorija U17 u vrlo teškoj konkurenciji su u jesenskom dijelu prvenstva upisali tek jedan remi, i dijele sedmo i osmo mjesto na tablici. Razlog tome su ozljede ključnih igrača ekipe, koji su propustili baš sve utakmice. U nastavku priprema trener Damir Zeljko je uvjeren u snagu svojih igrača i da im je ovo bila samo loša prolazna faza polusezone. Isti trener vodi i kategoriju U19, a koji drže visoko 2. mjesto na tablici i na proljeće kreću u pohod na sam vrh. Optimizma za to ima, jer su vodeću ekipu pobijedili, a na proljeće se i u ovoj kategoriji vraćaju mnogi ozlijeđeni igrači.

Predsjednik Škole nogometa „Rudar“ Tomislav Sabo ističe da škola ulaže znatna sredstva u djecu kako bi imali dobre, ako ne i idealne uvjete treniranja i nastupa na svim utakmicama. Nakon polusezone ne prestaje nogomet na „Rudaru“, već se djeca prebacuju u dvoranu gdje će trenirati i igrati na raznim turnirima svaki vikend. Škola zahvaljuje sponzorima koji podržavaju sam rad škole, a valja svakako istaknuti grad Mursko Središće i gradonačelnika Dražena Srpaka koji ima puno razumijevanja za male nogometaše i bez njihove pomoći škola ne bi mogli uopće funkcionirati. Zahvala i sponzorima Klesarstvo Novak, Caffe bar Piccaso, Sobočan, OPG Tropša, OPG Zobić, Hit fasade, Auto-TOP, PL-Leško, Tectum, Deban dizajn, Montaža Bićanić konstrukcije i mnoge druge, kao i zahvala roditeljima što pomažu kod organizacije turnira i sudjelovanja na prijevozu djece.

Voditelj škole nogometa Mihael Božić ne krije zadovoljstvo s velikom brojkom djece koje polazi školu nogometa, ali i napominje da su pred njima veliki izazovi koji su stavili pred sebe, a koji već sada za rezultat imaju ponos ŠN Rudar-a, ponosnu djecu, ali i roditelje koji uživaju svakog vikenda u majstorijama malih nogometaša. Uskoro se planira turnir u dvorani Murskog Središća, a za kraj sezone  odlazak na turnir u Crikvenicu. Ovim putem poziva i sve nove članove da se priključe u školu nogometu – istaknuo je između ostalog Voditelj škole nogometa Mihael.

(Tekst i foto: Damir Perhoč)

Trenerska ekipa Škole nogometa “Rudar”

REZULTATI:

STRIJELCI:

UKUPNI PREGLED REZULTATA I PLASMANA – POLUSEZONA: