ŠKOLA KOJU SVI VOLE ! (piše Zlatko Rihtarec,foto Tin Tomanić)

Kako smo vas dosad sa Šoderke  uglavnom izvještavali o događajima vezanih uz seniorsku ekipu, ovaj put vam želimo približiti i jedno vrlo važno djelovanje vezano za  rad mlađih kategorija u klubu. Naime radi se o Omladinskoj  školi  NK “Rudar”. Sama škola u okviru kluba djeluje već više od dvadeset godina i cijelo vrijeme  bila je glavna baza za stvaranje vlastitih igrača. Zato srž seniorske ekipe kluba čine igrači proizašli iz rada u Omladinskoj školi.

Samim takovim pristupom nikako se ne može desiti kao u nekim sredinama

da klub ostane bez domicilnih igrača te mora tražiti veliku pomoć sa strane. Takva politika kluba pokazala se veoma dobra ,a i  rezultati govore tome u prilog.

Direktor Omladinske škole  gosp.Tomislav  Nedeljko dao nam je uvid u današnje djelovanje škole te njezinim rezultatima. U mlađim kategorijama nalazi se 76 registriranih  igrača te sa onima koji još uvijek nisu po godinama stekli uvjete za službene nastupe to čini više od stotinu djece  koja svakodnevno treniraju na igralištu kluba.

Registrirani igrači raspodijeljeni su u četiri dobne skupine te se tako i u svojim kategorijama takmiče.

Najmlađa takmičarska grupa je kategorija U-8 u kojoj  se takmiče djeca rođena 2004 god. i mlađi. Trener U-8 kategorije je gosp.Robert Glavina . Ova kategorija djece takmičila se u Međimurskoj ligi POČETNIKA gdje je  već na samom početku ostvarila vrlo zapažen rezultat osvojivši 5.mjesto,a samo im je bod  manjkao za mjesto više. Zato početnicima sve čestitke.

Za ekipu početnika tijekom sezone nastupali su:

Nedeljko Patrik, Antolović Fran, Mesarić Luka, Novak Frano, Lesjak Lovro, Novak Luka, Sovar Nikša, Sovar Jakov, Liklin Ilija ,Vuri Dino, Mutvar Maksim, Potočnik Niko, Gogić Ivano, Turk Teo, Kraljić Jakov ,Vuri Franjo, Lisjak Marko, Kolman Jan te Tuksar Armin.

 

U-10 je kategorija igrača rođenih 2002-2003 godine ili kako ih svi radije  nazivaju LIMAČI. Trenira ih i vodi mladi i ambiciozni trener Leo Sanjković. Pogledom na tablicu vidimo da su prvenstvo završili na 4.mjestu i samo ih  je nesretan poraz u zadnjem kolu odvojio od drugog. Limači su i ovim plasmanom oduševili sve u klubu kao i svoje roditelje im zato pripadaju iskrene čestitke. Za ekipu limača igrali su:

Nedeljko Kevin, Mesarić Matija, Jepore Sebastijan, Martinjaš Leo, Vresk Luka, Vresk Sebastijan, Kodba Niko, Horvatić Goran, Zadravec Lovro, Bogdan Karlo, Kukulić Erik, Horvat Lovro, Horvat Roberto, Kolman Jan, Štebih Rafael, Filipović Borna i Novak Silvijo.

 

U-14 je kategorija koja se nadovezuje na rad  prijašnjih kategorija, a ovu selekciju vrlo uspješno trenira i vodi gosp.Stanko Tot. Moramo naglasiti veliku predanost treninzima te kvalitetan radi samih igrača. Takmičili su se u rangu  PIONIRA skupine A i zauzeli treće mjesto, a da je bilo malo više sreće mogli su po kvaliteti zauzeti i bolju poziciju. Svakako svojim pristupom i ponašanjem zaslužuju sve pohvale.

Igrači  koji su  nastupili tijekom sezone su slijedeći:

Grubić Benjamin, Jezernik Robert, Kivač Denis, Brodar Ivan, Radek Filip, Veren Mihael, Končić Karlo, Balaž Justin, Šardi Benjamin, Rob Kevin, Pintarić Karlo, Mikulić Davor, Horvat Leonard, Modlic Matija i Munđar Davor.

Za kraj ovu naše šetnju po mlađim kategorijama Rudara završavamo kod ekipe koja mora u sam izbor ekipe seniora iznjedriti čim više igrača. To ima za sad jako dobro uspijeva. Naime radi se o ekipi JUNIORA koja je  također pod nadzorom gosp. Lea Sanjkovića. To su igrači  rođeni 1995.i mlađi. Radi se  o vrlo kvalitetnoj mladoj juniorskoj ekipi koja većim djelom o ovom sastavu može igrati još dvije godine. Takmiče se rangu juniora Međimurske lige  skupine D gdje su zauzeli vrlo dobro treće mjesto ,a da je bilo malo više ozbiljnosti kod nekih igrača moglo je i bolje. Time mislimo na dolazak na utakmicu protiv Mačkovca samo osam igrača što se više ne smije dogoditi. Bilo je tu i objektivnih razloga kao pridodavanje seniorskoj ekipi nekoliko vrlo važnih igrača no i sama svrha i je, da oni čim prije mogu nastupiti i u senirskom sastavu. Svim igračima juniorske ekipe sve pohvale.

Igrači ekipe juniora su:
Pintarić Karlo, Čanadi Karlo, Smolković Igor, Kovačić Renato, Vuglač Matija, Novak Nikolaj, Čalopa Luka, Maglov Mate, Grubić Benjamin, Jezernik Robert, Končić Karlo, Berdin Jurica, Brodar Ivan, Kivač Denis, Šardi Benjamin, Balaž Justin, Kivač Danijel, Munđar Davor, Mikulić Davor, Rožman Luka i  Rihtarec Patrik.

 

Ova cijela priča o mladim naraštajima kluba nikako ne bi bila cjelovita kada ne bismo spomenuli veliki doprinos roditelja . Puno odricanja,dobre volje,slobodnog  vremena pa i financijskih sredstva odrekli su se kako bi njihova djeca uz pomoć kluba polako odrastala u prave i odgovorne osobe. Jer cilj same škole nisu samo sportski, natjecateljski već i odgojni ciljevi i ljudima u klubu neobično je drago što su to prepoznali sami roditelji. Stoga klub poziva svu zainteresiranu djecu koja se žele baviti sportom, igrati nogomet, neka dođu na igralište te se jave trenerima, a oni će ih sa zadovoljstvom primiti. Već prva prilika je za vrijeme održavanja LJETNOG NOGOMETNOG  KAMPA u organizaciji  NK “Rudara” od 25.do 29.06.2013. na igralištu Šoderka. Trenirati će se svaki dan od 9,00 do 11,00 sati.