Sigurna pobjeda Podravke protiv Zrinskog

(KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja:150. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (6+1), Kapitanović (8+-), Ećimović (-); Turk 6, Dežić 1, Karlovčan 4, Krsnik 1, Džono 2, I. Mrđen 3, Franušić, Vidak 4, Pavlović 4, T. Petika, Horvat 1, Ihnjeva 8(1), Debelić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

ZRINSKI: Kozjak (8+0), Žvorc (4+-); Gavrić 6, Grubišić 5(1), Papac 1, Polak, Senčar, Pajić 1, Androić, Balić, Resman 1, Car 5, Vukojević 4, Šestak 2, Blagus, Balić. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Zrinski 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Džono, Franušić), Zrinski 2 minute (Gavrić).

IGRAČICA UTAKMICE: Aljona Ihnjeva (Podravka Vegeta)

Buduće prvakinje lako su se obračunale s gošćama iz Čakovca. Iako dio prvog i dio drugog poluvremena ne bi smio dobiti prolaznu ocjenu što se tiče Podravkinih igračica, ipak je ostvarena sigurna pobjeda nad Zrinskim od 37:25 (21:14). Bila je to utakmica 20. kola 1. HRL za žene u kojoj je palo 56 golova (u prosjeku gol po minuti), a da su se svejedno na trenutke istaknule vratarke jedne i druge ekipe.

Individualnih poteza je bilo. Vidak u početku, pa Turk i Karlovčan, lijepi golovi pivota Debelić i Džono, Pavlović također, ali promašaji i gubljenje lopte često su poništavali dojam. Greške domaće obrane jako dobro su iskorištavale rukometašice Zrinskog Gavrić (6 golova) Car i Grubišić (po 5). Puno golova Čakovčanke su dale s krila. Petnaest puta su inicijativu Međimurki zaustavile Kapitanović (8) i Jukić (7), a nešto manje na drugoj strani golmanice Kozjak (8) i Žvorc (4).  Najbolja igračica  u redovima Zrinskog bila je Ana-Maria Gavrić, a Podravkina bez pogovora Aljona  Ihnjeva.

Nakon ovog kola Zrinski je i dalje na 6. mjestu s 21 bodom, samo četiri manje od treće Koke, a u sljedećem kolu U Čakovcu dočekuje pretposljednji Ivanić.

(tekst Miljenko Dovečer, Foto : Facebook Podravka)