SEZONA 2016./2017. BILA JE USPJEŠNA ZA RUDAROVU ŠKOLU NOGOMETA

ŠN „Rudar“  u ovakvom ustroju djeluje dvije  godine. Ova prošla natjecateljska sezona dala je pun smisao za ostvarenje te ideje o spajanju klubova  NK „Sokol“,NK  „Plavi“, NK „Torpedo“ i NK „Rudar“ u jednu školu nogometa ŠN „Rudar“, sa zajedničkom upravom, a pod vodstvom Kristijana Antolovića. Već druga godina takvog načina djelovanja škole donio je odlične rezultate kako u radu sa  samim malim nogometašima tako i sa samim plasmanom na ljestvici.

U ŠN „Rudar“ u natjecateljskom dijelu  nalazi se šest ekipa (U-8,U-10 (dvije ekipe),U-12,U-14 i U-17) te jedna ekipa(U-6) koja se za sada  natječe samo u turnirskom  sistemu. U sklopu škole radi šest trenera sportski direktor škole Dražen Škvorc , te treneri Leo Sanjković, Dalibor Liklin,Marko Mikolaj ,Mihael Božić i Dominik Horvat.

Tri selekcije U-10,U-12 i U-14 natječu se u okviru HNS 1.lige Središte Sjever Varaždin gdje su polučile odlične rezultate   što im je na  ljestvici uspješnosti HNS donijelo visoko 4. mjesto sa osvojenih 85 bodova. Treba reći da se na toj ljestvici zbrajaju rezultati samo dviju selekcija i to U-12 i U-14. Sigurno da je to jako veliki uspjeh još ako se  zna da se ove sezone liga smanjuje sa 16 na 12 ekipa pa je pritisak oko opstanka u ovom visokom rangu natjecanja bio  još veći.

Plasman svih selekcija na kraju prvenstvene sezone HNS ligi Središte Sjever Varaždin  možete vidjeti u nastavku u prilogu.

Tri preostale ekipe  U-8, U-10 i U-17 natječu se u  kvalitetnoj Međimurskoj ligi .

Tu su najveći uspjeh polučili početnici u kategoriji U-8 osvojivši odlično 2.mjesto .

  1. Rudar 17 9  4  4   40:24        31  bod

 

Limači u kategoriji ekipa starosne dobi U-10 plasirali su se na  treće mjesto i to sa  slijedećim skorom.

  1. Rudar 21   13  2  6      52:30   41 bod

 

U kvalitetnoj Međimurskoj ligi u kategoriji U-17  u konačnici je zauzeto 7.mjesto.

  1. Rudar 24     12    3    9       73:44    39 bodova

 

Ono što posebno želimo istaknuti to je ona najmlađa kategorija U-6 , kod kojih se po nama bez obzira što nema plasmana osjeća najveći napredak u igri jer oni su tijekom sezone postali pravi nogometaši sa velikim novim saznanjima o  toj njima tako lijepoj i zanimljivoj igri. U toj svojoj velikoj volji i želji  za igrom  okusili su slast   prvih pobjeda, a i naučili da je i poraz sastavni dio nogometne igre.  Zato njima idu najveće čestitke.

Osim što ostvaruje dobre sportske rezultate  ŠN Rudar uspostavlja i odlične suradnju sa drugim puno jačim sportskim klubovima. Osim što već duže vrijeme traje  odlična suradnja sa Slavenom  Belupom iz Koprivnice , gostovalo se kod Dinama iz Zagreba,Hajduka iz Splita ,a zadnji veliki posjet bio je prošlog vikenda kod NK Osijek , te je tako uspostavljena još jedna sportska suradnja.

(Z. Rihtarec)

img556