ŠETNICA PLESALA U ZUMBA RITMU

Jučer 03.10. na šetnici punoj plesačica povodom  Dana europskog kretanja  predstavljen je ples Zumba . Radi se o plesu punom tempa, kojim se mogu baviti zdrave osobe pa je prije aktivnog plesanja potrebno savjetovanje sa svojim liječnikom.

 Ples je mnogim prisutnima plesačicama predstavila gđica Paola Kocijan iz Varaždina inače instruktorica zumbe sa svojom plesnom skupinom. Bila su to dva sata plesa punog tempa i svakako moramo istaći da su ga naše plesačice odlično izdržale. Vele za taj ples da sagorijeva kalorije ,definira mišiće, da je prilagođen svima .

 

Ples je grupna aktivnost i izvodi se uz ritmove latino glazbe ,djeluje također za vježbe disanja i spada u kategoriju aerobic plesa . To je brz ritmički ples koji se izvodi u komadu od najmanje 45 minuta.  Jedno plesanje u tom intervalu pomaže da izgubite 500- 800 kalorija.

 

Aktivistice udruge “Sport za sve ” i  danas su bile najaktivnije , a nimalo za njima nisu zaostajale niti naše mlade mažoretkinje. Izdržale su sve hrabro do kraja pa im je Anica Varga najljepše zahvalila kao i gošćama iz Varaždina i Krištanovca. Ovim plesom završeni su dani kretanja na šetnici preostaje još sutra 04.10.2014. Šetnja Rudarsko-murskim putem sa početkom u 8,30 minuta sa polaskom iz TC Cimper. Za ovaj dio tjedna možemo reći da je bio zaista jako dobro organiziran i popraćen od strane mještana jer bilo je to prvi put da se program odvijao tijekom cijelog tjedna .

 

                                                              (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)