Serijal “Športko” započinje na teniskim terenima TK “Franjo Punčec”

Prvom od sedam Športko subota, ove subote 24. ožujka u 11 sati na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec započinje sportski serijal Športko. Predškolci će odbijati lopticu u zrak, prebacivati je preko mreže te vježbati svoj servis. Serijal Športko već 13-tu godinu za redom organizira Udruge za sport djece i mlade.  Na ovogodišnjem Športku, vrtićka djeca upoznat će se s osnovama atletike, gimnastike, plivanja i tenisa, vozit će bicikle po Perivoju Zrinski, vježbati s lopticama, a na kraju će trčati zajedno s roditeljima. Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja. Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji sakupe 6 ili 7 naljepnica za završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe 4 ili 5 naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja sakupe 3 naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju.

Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti. Akciju provode animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta.

Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže.

Iz Udruge se zahvaljuju Grada Čakovcu, koji je glavni pokrovitelj, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine.

Podsjetimo kako je Serijal Športko 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj.

Prijave su moguće preko Facebook profila Športko UŠDM, a uplate se vrše preko računa ili pola sata prije početka aktivnosti.

(tekst : M. Dovečer, foto Tomica Jakopec)