Serija hrvatskih profesionalnih turnira ide dalje – od Osijeka do Dubrovnika!

Prošle godine pokrenuta serija profesionalnih turnira iz kalendara ATP Challengera i ITF World Tennis Toura, pod nazivom Croatian Tennis Pro Tournaments, održat će se i ove sezone! Prvo natjecanje, kako je ranije objavljeno, bit će ATP Challenger u Petrčanima kod Zadra: to je Falkensteiner Punta Skala – Zadar Open, od 21. do 27. ožujka, nagradnog fonda 44.820 eura.
Potom će 1. travnja u Dubrovniku početi ITF turnir tenisača (15.000 USD), a onda slijedi ITF Split 22. travnja (15.000 USD). Jaki ITF turnir tenisačica (60.000 USD) na rasporedu je u Zagrebu od 25. travnja, a potom slijede još dva ITF turnira tenisačica, u Splitu (30. travnja, 15.000 USD) i Osijeku (6. svibnja, 15.000 USD). Tenisače još čekaju ATP Challenger u Zagrebu (8. svibnja) i ITF turnir u Osijeku (14. svibnja, 15.000 USD).
Bit će to nova odlična prilika hrvatskim tenisačima i tenisačicama za sakupljanje bodova. Neki od njih prošle su godine upravo na turnirima ove serije ostvarili odlične rezultate (Petra Marčinko, Jana Fett, Mili Poljičak, Duje Kekez…), a lako je moguće da ovaj popis ne bude konačan, odnosno, da to neće biti svi profesionalni turniri u prvom dijelu sezone iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments.
Hrvatski teniski savez