Šampioni Stjepan Šarić i Indira Kozar na prijemu kod župana Posavca

Nedavno održane Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade Berlin 2023., u međimurskoj sportskoj povijesti ostaju upisane zlatnim slovima zahvaljujući snazi, vještini i ustrajnosti dvoje sportaša iz Čakovca koji su u svojim kategorijama osvojili medalje. Stjepan Šarić u stolnom tenisu osvojio je zlatnu medalju, a Indira Kozar, osvajačica je brončane medalje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i potpredsjednik Skupštine Ivica Baksa primili su nove međimurske šampione te ponosno istaknuo da su na najljepši mogući način pronijeli ime svog rodnog kraja svijetom.

„Čestitam vam na osvojenim medaljama, zaista te ih zavrijedili. Nema boljih ambasadora Županije od sportaša, naročito kada su ovako uporni i odlučni da pomiču granice ljudskih mogućnost“, rekao je župan.

Stjepan Šarić stolni tenis trenira od djetinjstva, od 13. godine života, i dosad je nanizao mnogobrojne sportske trofeje, no berlinsko zlato izmamilo mu je suze radosnice. Osim obitelji, prijatelja i brojnih poklonika, na veliki uspjeh mladih sportaša ponosni su i u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, čiji su članovi.

„Stjepan i Indira marljivo treniraju u našem Stolnoteniskom klubu Putjane, i neizmjerno nas veseli njihov uspjeh na ovoj olimpijadi“, dodao je trener Zlatko Murković.

Stjepan i Indira bili su dio hrvatske reprezentacije čiji su članovi osvojili još dvije bronce u jakoj konkurenciji koja je okupila oko 7.000 sportaša iz 190 zemalja svijeta. Olimpijske igre Specijalne olimpijade krče put priznanja i društvenog uključivanja osoba s invalidnošću, osobito osoba s intelektualnim teškoćama, put na kojem još uvijek imamo mnogo posla i koji se osvaja otvaranjem uma i srca.

Direktor Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Marko Vrus, zahvalio je županu na prijemu te na pomoći koju Županija kontinuirano pruža Udruzi.

(Služba za poslove župana)