S tri boda i dobrom igrom vratio se Rudar iz Novog Marofa

U posljednja tri kola Rudar je osvojio sedam bodova, što je dokaz da se polako i sigurno izlazi iz jedne kratkotrajne više rezultatske nego igračke krize.

Ove nedjelje izvojevana su sva tri boda kod ekipe Novog Marofa s rezultatom 1:2, što za one koji nisu bili na samom susretu izgleda možda  kao teško izvojevana pobjeda  noi na samom terenu to je izgledalo sasvim drukčije. Treba reći da je rezultat trebao biti daleko uvjerljiviji da su Rudarovci iskoristili barem nekoliko od onih mnogobrojnih stvorenih prigoda.

U utakmicu su obje ekipe ušle dosta oprezno, no vrlo brzo je Rudar uspostavio kontrolu igre i počeo  polako stvarati prigode koje nažalost po njih nije uspio realizirati sve do 32. minute. Tada Roberto Skoliber nakon ubačene lopte na vrhu šesnaest metara vješto koristi nesporazum domaćeg vratara i obrambenog  igrača te ih zaobilazi i šalje loptu u domaćinovu mrežu za vodstvo Rudara od 0:1.

Desetak minuta kasnije već je 0:2, kada u 42. minuti Antonio Zadravec upućuje odličan udarac s nekih dvadesetak metara i lopta završava u mreži ispod same  grede domaćeg vratara, što je i bio konačan rezultat prvog dijela susreta.

I u drugi dio utakmice Rudar ulazi bolje, te niže prigode (Vurušić, Vinko, Skoliber), ali ih isto tako i promašuje,

Domaćin je pokušavao učiniti nešto više, ali je sigurna obrana Rudara dosta lako s time izlazila na kraj. I tako je bilo sve do 90. minute utakmice kada domaćini koriste jednu nesmotrenost u Rudarovoj obrani i preko Josipa Sabolića smanjuju rezultat na 1:2. I nakon toga imao je Rudar prigodu za povećanje vodstva no ne koristi je Vurušić.

Treba još reći da je Rudar od 82. minute igrao s igračem više jer je kod domaćina zbog dva žuta kartona iz igre morao izaći Marin Mešnjak.

Rudar je u Novom Marofu pružio dobru igru kojoj domaćin nije uspio parirati, no on što svakako treba popraviti to je efikasnost. Jer umjesto uvjerljive pobjede od nekoliko  zgoditaka razlike no kraju je ispalo tijesnih 1:2. No osvojena su velika tri boda, koja pred susret s liderom Varteksom Rudaru pružaju jednu sigurnost te vjeru u vlastitu kvalitetu da se ovaj pozitivan niz osvajanja bodova može i dalje ostvarivati.

  1. nogometna liga Čakovec Varaždin, Novi Marof, 21. 10. 2018. 10. kolo

NOVI MAROF – RUDAR 1:2 (0:2)

Suci: Marijan Dumančić, Ivica Felker, Vjeran Tuksar  delegat: Željko Panić

Strijelci: 0:1 32′ Skoliber, 0:2 42′ A. Zadravec , 1:2 90′ Sabolić

Gledatelja: 100

NOVI MAROF:  Benković, Puškadija, Beloša(70′ Crnković), Vidović, Sabolić, Sakač, Beštek, Pečnik, Halilović,Mešnjak, Zidarić, pričuve: Rutić, Skočić, Pepeljanić, Crnković trener: Milan Miketek

RUDAR: Rajf, Šprajc(87′ Šardi), Vurušić, A. Zadravec( 61′ G. Radiković), F. Novak(55′ Levačić), Toplek, Petak, Goričanec, Skoliber(83′ M. Radiković),Vinko pričuve: T. Novak, Levačić, Šardi, Vuri, G. Radiković, D. Zadravec, M. Radiković trener: Željko Domjanić

(tekst i foto: Zlatko Rihtarec)