RUKOMETU SE NAKON 10 GODINA VRATILA SREDIŠĆANKA MARIJA MUTVAR

Nakon deset godišnje stanke uvjetovanje obiteljskim razlozima (odgoj i skrb o sinovima), rukometu se vratila Marija Mutvar iz Murskog Središća, nekada vrlo dobra igračica čakovečkih klubova MTČ, 2F, Brid Extra, Brid Sigma i Čakovec, te austrijskog DHC Graz.

 

Povratak Mutvarove na parket sada u dresu HSC Graz bio je vrlo uspješan jer klub je zabilježio uvjerljivu pobjedu od 33:22 protiv gradskog rivala HIB Graz, a Marija je odigrala sjajnu igru i premda veteranka (36 godina) među mlađim kolegicama davala je ton i borbenost tijekom igre.

 

HSC Graz natječe se u Landes ligi u kojoj igraju klubovi iz Gradišća, Koruške i Štajerske, a Mutvarova je jedina strankinja u klubu.

Zanimljivost utakmice je što su u sastavu bile tri igračice iz Marijinog ranijeg kluba DHG Graz, Izabella Marliot, Stefanie Krottmeier i Marija Mutvar (na slici), a taj klub je godinama održavao prijateljske odnose a ŽRK Čakovcem, poglavito u vrijeme kada se Čakovec borio za ulazak u 1. hrvatsku ligu pod vodstvom legendarnih trenera Stjepana Golika, Pavla Juršića i Đure Bela. Klub iz Graza želi suradnju s čakovečkim sada trećeligašem, pak je moguće da Mutvarova zaigra i protiv kluba u kojem je započela svoj rukometni put.

 

                                                                                    (S. Mesarić)