Rukometni Final Four: Malo je falilo Čakovčanima za čudo u Poreču

Malo je falilo našim dečkima u polufinalu Hrvatskog rukometnog kupa gdje su zaustavljeni od Dubrave 30:33.

Rukometaši Čakovca umalo su napravili još jedno čudo u Kupu, nakon što su već eliminirali dva premijerligaša. Dubrava se morala dobro potruditi da dođe do svog drugog finala. Silno motivirani Čakovčani predvođeni Brunom Levakom nisu dopustili Dubravi da se odlijepi već na samom startu susreta. Trener Josip Borković usadio je borbenost u svoju ekipu koja je time držala rezultat. Osim toga na vratima su imali odlično raspoloženog Nikolu Marciuša. Dodatnu snagu našim rukometašima davala je i solidna podrška s tribina. Praktički cijelo poluvrijeme igralo se ravnopravno i tek u završnici je Dubrava pobjegla na plus dva, 15:13.

U nastavku je premijerligaš ubacio u višu brzinu i u 33. minuti imaju plus četiri, 18:14. Petnaestak minuta prije kraja osjetili su se prvi znaci umora kod Čakovca, a osim Levaka  nitko drugi nije bio raspoložen u napadu. Tračak nade za naše rukometaše pojavio se dvije minute do kraja kada su stigli na dva gola zaostatka, ali tu priliku nisu iskoristili. Tako susret završava pobjedom Dubrave 33:30 koju u finalu čeka PPD Zagreb.

Prva imena u našim redovima bili su Bruno Levak sa 9 pogodaka i na golu Nikola Marciuš s 13 obrana.

– Znao sam da se možemo kvalitetno boriti protiv jakog protivnika, nismo izdržali ali smo pali muški. Čestitam Dubravi na pobjedi, a našim navijačima koji su nas gromoglasno bodrili zahvaljujem na podršci. Svejedno je ovo veliki uspjeh, kazao je prvi topnik Čakovca Bruno Levak.

– Možda smo se mogli vratiti u igru kad nas je Dubrava napadala sa sedam igrača i promašili dva tri puta prazan gol. Također u nekoliko navrata fulamo zicere. Čestitam svojim igračima na borbenosti i vjernim navijačima koji su nas došli podržati u Poreč, rekao je trener Čakovca Josip Borković.

(Miljenko Dovečer, foto: HRS)