Rukometašice Zrinskog nisu uspjele – bodove ostavile u Ivanić Gradu

Do ovog kola Ivanić je imao samo jednu pobjedu i bio na pretposljednjem mjestu 1. HRL za žene.

 Iako su najavljivale pobjedu kod pretposljednjeg Ivanića rukometašice Zrinskog nisu uspjele, poražene su 29:26.

U dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu mlade domaće igračice upisale su nova dva boda protiv Zrinskog koji je u posljednja tri kola upisao samo bod. Čakovečke rukometašice su bolje otvorile susret i nakon osam minuta vodile 6:3. Ivaniću je trebalo 14 minuta da stigne zaostatak. U 22. minuti izjednačujući pogodak zabila je Josipa Nuić pa je sam završetak prvog dijela bio neizvjestan. Minimalnu prednost na predah odnijela je domaća ekipa, a gol za 14:13 zabila je Ana Malec. Već na više posljednjih utakmica kao da rukometašicama Zrinskog u drugom dijelu utakmice ponestaje moći.

Ono što je presudilo u ovoj utakmici bilo je fenomenalno otvaranje drugog poluvremena u kojem je Ivanić serijom od šest pogodaka u šest minuta ostvario visoku prednost 20:14. Približio se Zrinski u 47. minuti na 22:19 i do kraja susreta bio za petama Ivaniću, ali više od toga nije uspio. U samoj završnici pet minuta do kraja bilo je 25:23, a susret je završio pobjedom Ivanića 26:23.

Kod Ivanića najraspucanija je bila Nuić sa devet pogodaka, a sedam je postigla Pezić. Kod igračica Zrinskog najviše pogodaka, osam, postigla je Ana Maria Gavrić, dok sa po pet slijede Grubišić, Car i Vukojević. Ovim porazom Zrinski je ostao na sedam  bodova, a u slijedećem kolu dočekuje kod kuće Trešnjevku.

(Miljenko Dovečer. Foto Tin Tomanić, arhiva)