Rukomet: Sva tri naša predstavnika ŽRK Zrinski, MRK Čakovec i RK Prelog pobjedama su ušli u novo prvenstvo

Zrinskice su upisale prva dva boda u otvaranju prvenstva 1.HRL za žene. Pobijedile su gošće iz Splita 26:25 ( 14:15 ).

Prvi dio pripao je gošćama, a u drugom  dijelu  domaće rukometašice dodaju gas i u jednom trenutku vode čak 23:17. Skoro su dovele pobjedu u pitanje, ali sreća da je na golu bila Anja Žvorc koja je upisala čak 16 obrana.

U 1. HRL Sjever za muške oba naša predstavnika upisali su uvjerljive domaće pobjede.

U susretu dva nova prvoligaša U Čakovcu je domaćin bio bolji od Požege 41: 29. Uvjerljiva pobjeda borbenih čakovčana nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka, a već u prvom dijelu bili su na + 8. U drugom dijelu trener Borković dao je priliku svim igračima, koji su to i iskoristili. Najbolji na utakmici bio je Sklepić koji je upisao 7 golova,a efikasni su bili još Krajner sa 6 i Horvat sa 5 golova.

U nedjelju su u dvorani OŠ Prelog rukometaši Preloga pod vodstvom novog trenera Dubravka Hozjaka ugostili ekipu Ivanića koja je prošle godine zauzela visoko četvrto mjesto.

Osim početnog vodstva gostiju 0:1, sve ostalo je bilo na strani domaćina. Prednost Hozjakovih pulena samo je rasla da bi se na poluvremenu zaustavila na + 5 ( 12:7 ).

U drugom dijelu na krilima najboljeg strijelca Marija  Belića, u jednom trenutku Prelog je imao + 12. Do kraja utakmice pobjeda nije dolazila u pitanje, samo je Ivanić uspio smanjiti na konačnih 28 : 20.

Osim Belića istakli su se s 5 golova Novosel i sa po 4 gola Sermek i Begović.

U slijedećem kolu u subotu 21. rujna igra se međimurski derbi, Prelog je ponovo domaćin, a u goste mu dolazi novajlija u ligi, MRK Čakovec.

(Tekst: Miljenko Dovečer, Foto: fb Zrinski, MRK Čakovec, Studio M)