Rudaru vrijedna tri boda iz Bjelovara

Nakon sušna tri kola Rudar je u Bjelovaru ostvario zasluženu pobjedu od 1:2, koja je po prikazanom mogla biti i uvjerljivija.

Rudar je u utakmicu s Bjelovarom nakon dužeg vremena ušao u gotovo kompletnom sastavu što se odmah odrazilo na igri, a i rezultatu.

Već u 5. minuti utakmice Rudar je imao prigodu  doći u vodstva no nažalost Mesarić nije uspio prebaciti istrčalog domaćeg vratara Beljana. I kako već se po tradiciji Rudaru dešava, domaći iz prvog ozbiljnijeg dolaska pred vrata Rudara u 7. minuti,  postižu zgoditak preko Pranjića za vodstvo od 1:0.

Rudar uzvraća prigodama Šoltića, Antolovića i E. Pintarića no nažalost po Rudarove navijače, koji su opet došli bodriti svoje lapornike bez obzira na udaljenost, bez uspjeha. I tako sve do 26′ minute kada nakon jednog odličnog ubačaja Silvia Radikovića, Marko Šoltić se nalazi na pravom mjestu i posprema loptu u mrežu domaćina za 1:1.

Do kraja prvog dijela utakmice na terenu se odvija gotovo ravnopravna igra, ali je Rudar taj koji je puno opasniji po domaća vrata. Ipak konačan rezultat prvog dijela je 1:1.

Prvi dio drugog dijela utakmice prolazi u ravnopravnoj igri gdje obje ekipe pokušavaju doći do vodećeg zgoditka, no Rudar je taj koji u 63. minuti dolazi do vodstva nakon odličnog ubačaja s desne strane te još bolje reakcije  Matije Zadravca koji loptu posprema u mrežu pored nemoćnog domaćeg vratara Beljana.  Bilo je to 1:2 u korist Rudara, koji je nakon toga imao još dvije zaista izgledne prigode za potvrdu konačne pobjede, ali  E. Pintarić i Antolović nisu bili efikasni.

Ta neefikasnost se umalo osvetila Rudaru jer domaći igrač Hajdarović u 80. minuti pogađa gredu. Do kraja utakmice obje ekipe pokušavaju postići zgoditak i tu svakako moramo izdvojiti izvanredan prodor igrača Rudara Radikovića koji je u punom sprintu nanizao šestoricu domaćih igrača i šteta što njegov konačan izlazak pred domaćeg vratara nije urodio zgoditkom.

U zadnjim sekundama utakmice domaćini imaju još jedan slobodan udarac s vrha kaznenog udarca, ali vratar Rudara Rajf još jednom je dokazao svoju kvalitetu i obranio udarac Hajdarovića.

Na kraju zaslužena pobjeda Rudara koja ga je dovela na 6. mjesto na ljestvici s 18 bodova.

U sljedećem kolu u Murskom Središću igra se vječiti susjedski derbi između  Rudar i Poleta iz Svetog Martina na Muri, gdje su gosti s obzirom na poredak na ljestvici favoriti, no Rudarovci osokoljeni današnjom pobjedom kao i onom poznatom „u derbiju se nikad ne zna“  sigurno će imati što  „reći“, a i pokazati.

Treća HNL Sjever, igralište Gradski stadion Bjelovar,  09.11. 2019., 12.kolo   

Suci: Nenad Vargović, Miro Hantak, Ivan Iveljić, Tomislav Hlevnjak

Delegat: Mario Mavriček

Strijelci: 1:0 7′ Pranjić, 1:1 26′ Šoltić, 1:2 63′ M. Zadravec

Gledatelja: 100

BJELOVAR: Beljan, Pranjić, Nreca, Hajdarović, Kuprešak (28. Nikšić), Kolar (68′ Kos), Šantalab, Legčević, Ravlić, Pleić, Cmrk (76′ Bošnjak) pričuve: Đorđević, Jozić, Bošnjak, Horvat, Kos, Nikšić, trener: Ante Jelićić

RUDAR: Rajf, Šardi, Radiković (90+3 Radek), Mesarić, Antolović (76′ Zrna), A. Zadravec (85′ Nedeljko), Šoltić, Novak, M. Zadravec, Slunjski, E. Pintarić pričuve: Končić, Kuhar, Zrna, Nedeljko, Radek, trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)