Rudaru nova tri boda u Virju i treće mjesto na ljestvici

U 11. kolu 3. HNL Sjever Rudar je gostovo kod fenjeraša Podravca iz Virja te izvojevao minimalnu, ali vrijednu pobjedu od 1:2. Ovo je treća uzastopna pobjeda Rudara te su se time vinuli u sam vrh ljestvice na treće mjesto. No svakako treba reći da zbog korone ima još neodigranih utakmica pa postoji vjerojatnost promjene plasmana.

Što se pak tiče same utakmice Rudar je slovio kao apsolutni favorit, a to su onda i one utakmice koje je najteže odigrati  najviše zbog same motivacije. Pa tako je na kraju krajeva ta utakmica što se tiče Rudara i izgledala, ali najvažnije je da su osvojena nova tri boda.

Domaćini su bili ti koji su prvi imali izglednu prigodu, kada je domaći igrač sam s centra krenuo prema Rudarovu golu ali ga je vratar Rajf svojom odličnom intervencijom onemogućio da dovede svoju ekipu u vodstvo.

Rudar u vodstvo dolazi u 40. minuti kada nakon udarca prema domaćim vratima Vurušića, Filip Škvorc glavom posprema loptu u mrežu za vodstvo od 0:1.

Bio je to i rezultat prvog dijela utakmice te s obzirom na prikazano i zasluženo vodstvo „lapornika“.

U drugom dijelu u 64. minuti Rudar povećava svoje vodstvo na 0:2 i to preko svog najiskusnijeg igrača Daria Šoltića.

Sve do pred sam kraj utakmice gledatelji su prisustvovali pravoj maloj uspavanki, a domaćini u 89. minuti nakon ubačaja iz kuta smanjuju rezultat na 1:2 preko kapetana Ivana Šignjara. Do kraja utakmice više nije bilo prigoda za promjenu rezultata te Rudar zasluženo nosi bodove iz Virja.

U 12. kolu Rudar igra još jednu gostujuću utakmicu i to s ekipom Virovitice.

Osim što su donijeli nova tri boda, „laporniki„ su se iskazali i kao pravi „čistunci“. Evo kako je izgledala počišćena njihova svlačionica nakon utakmice. Dečki svaka čast, nek se vidi tko smo !!!!!

3. HNL Sjever 11. kolo

PODRAVAC – RUDAR 1:2 (0:1)

Suci: Nikola Kristić, Branko Bacinger, Edvin Zobec, Matija Presečan

Delegat: Išam Gadžo

Strijelci: 0:1 40′ F. Škvorc, 0:2 64′ D. Šoltić, 1:2 89′ Šignjar

Gledatelja: –

PODRAVAC: Ramaj, Pozder (46′ Arap), Jelić (73′ Miketić), Tuba, Jozić, Gilanj, Šignjar, Kovačić (73′ M. Drmenčić), Šokec, Dodik (57’J. Drmenčić), Šarlija (57′ Hontić) pričuve: Arap, J. Drmenčić, Hontić, M. Drmenčić, Miketić, Jakopović trener: Luka Kozić

RUDAR: Rajf, Škvorc (83′ Lo. Mesarić), Le. Mesarić, Vurušić (86′ Radek), M. Šoltić (65′ A. Zadravec), Nedeljko (46′ D. Šoltić),Patafta, Zrna, Zeljko, Skoliber, Vaš pričuve: Kovač, Radek, A. Zadravec, M. Zadravec, Lo. Mesarić, D. Šoltić trener: Dražen Škvorc

(Tekst: zr,  foto: D. Cilar, M. Rajf)