Rudaru i treći poraz u nizu

I treću utakmicu za redom Rudar  nije osjetio slast pobjede. U gostima kod Podravca iz Virja doživio je minimalan poraz od 2:1, a moglo je i moralo biti sasvim obrnuto.

Rudar je odlično krenuo u utakmicu  i već prvih deset minuta stvorio  tri  prigode preko Zrne i Šoltića no one na žalost nisu realizirane. I kako to obično biva umjesto  da Rudar vodi 3:0, domaćin iz prve prave prigode nakon brzo odigranog protunapada u 21. minuti zgoditkom Tube dolazi u vodstvo od 1:0. Rudar u daljnjem tijeku utakmice propušta još dvije prigode preko Antolovića i Mesarića i u 37. minuti domaćin ponovo nakon protunapada dolazi do povećanja vodstva  od 2:0 zgoditkom Šignjara. Promašio je Rudar u prvom dijelu još dvije, tri lijepe prigode no rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao.

U drugom dijelu opet je Rudar taj koji igra i promašuje, a domaćini čekaju svoju prigodu i dočekuju je u kada u 64. minuti Zrna u kaznenom prostoru ruši domaćeg  igrača, a sutkinja Veljačić pokazuje na kazneni udarac.  No vratar Rudara Mario Rajf ne dozvoljava domaćinu da se odvoji na visoko vodstvo, te brani udarac s jedanaest metara domaćem igraču Senjanu.

Minutu kasnije Rudar preko Radikovića izvodi još jedan opasan napad prema vratima domaćina, te nakon njegovog odličnog ubačaja loptu u vlastitu mrežu smješta domaći igrač Miller i Rudar smanjuje vodstvo domaćina na 2:1.

Ostalo je još dovoljno vremena do kraja utakmice da Rudar poravna rezultat, ali čemu sve to kad se brojne prigode od strane Rudara ne realiziraju.

Treba reći da su u zadnjih desetak minuta  i domaćini stvorili nekoliko prigoda, ali bez rezultata.

Šteta što Rudar u zadnje tri utakmice nije uspio doći do bodova jer sada mu do kraja prvenstva slijedi niz od tri utakmice i to s ekipama iz gornjeg dijela ljestvice Bjelovarom, Poletom  i  Varteksom, a tu će biti puno teže doći do bodova. Rudar momentalno zauzima sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 15 bodova.

  1. HNL Sjever 19/20, Igralište Sportski park Virje, 02. 11. 2019. god. , 11. kolo

PODRAVAC – RUDAR 2:1(2:0)

Suci: Kristina Veljačić, Marin Čosić, Jurica Šprem, Ivan Vinković, delegat: Ivan Bračko)

Strijelci: 1:0 21′ Tuba 2:0 37′ Šignjar 2:1 ‘ 66’ Miller (AG)

Gledatelja: 200

PODRAVAC:  Vlašiček,  Tuba,  Strajnić, Miller(77′ Čerkezović), Senjan,  Šignjor, Pozder((61′ Sabolić), Mikor, Šklebar, Kovaćić, Vindić pričuve: Ramaj, Drmenčić, Čerkezović, Križanović, Hrženjak, Sabolić trener: Valentin Knapić

RUDAR: Rajf, Šardi, Radiković, Mesarić, Antolović, Šoltić, Novak, Vuri. Slunjski, Zrna, Nedeljko pričuve: Končić, Radek , Kuhar, P.Pintarić trener: Smiljan Liklin

(tekst i foto: zr)