Rudaru bod na prvom proljetnom gostovanju kod Varteksa

Na prvom ovom proljetnom gostovanju kod Varteksa iz Varaždina Rudaru je pripao zasluženo bod, a moglo se s malo više sreće doći i do krupnijeg plijena.
Nije Rudar baš najbolje ušao u utakmicu no to se nije osjetilo na promjeni rezultata sve do 18. minute kada sudac Barišić dosuđuje ne baš preuvjerljiv kazneni udarac za domaćina nakon kontakta vratara Rajfa i domaćeg i igrača.
Kazneni udarac u zgoditak i vodstvo od 1:0 za Varteks pretvara Ivan Režić .
Poslije ovog vodstva domaćina Rudar preuzima inicijativu i sve više pritišće domaćina no do promjene rezultata u prvom dijelu ne dolazi te se vodstvom od 1:0 za Varteks odlazi na odmor.
U drugi dio Rudar ulazi puno ambicioznije te stvara nekoliko prigoda od kojih je najuvjerljivija bila ona Filipa Škvorca no nažalost ona ostaje neiskorištena.
U 63. minuti svoj drugi isključujući žuti karton dobiva Filip Škvorc te time situaciju za Rudar postaje još teža. No u daljnjem tijeku igre nije se osjećao taj nedostatak igrača, a kada je i iz ekipe Varteksa također iz igre zbog dva žuta kartona isključen Fran Kukec, Rudar je još više pojačao ritam igre te je u 84. minuti preko Ivana Ptičeka poravnao rezultat na 1:1.
Na kraju možda i najrealniji rezultat, a Rudar u sljedećem 16. kolu očekuje na igralištu Šuderka utakmica s ekipom Graničara iz Đurđevca i to 27. 03. (subota) u 15,30 sati.

3. HNL Sjever , 20.03.2021. Igralište SKUNC Sloboda Varaždin, 15. kolo
VARTEKS Varaždin – RUDAR M. Središće 1:1(1:0)
Suci: Stjepan Barišić, Mario Brunec, Ivan Iveljić, Luka Karlovčan delegat: Gojko Babić
Strijelci: 1:0 18′ Režić (KU), 1:1 84′ Ptiček
Gledatelja: 0
VARTEKS: Jovan, Kudumija, Režić, Kesse Patrick, Vuković, Vajagić(60′ Novko), Malenović, Nježić, Kukec, Benković, Jazbec(73′ Radić) pričuve: Vitković, Radić, Dvanajšćak, Težački, Novko trener: Želimir Orehovec
RUDAR: Rajf, Škvorc, Šardi,Le. Mesarić, Vurušić( 75′ A. Zadravec), Ptiček, Zrna(46′ M. Zadravec), Šupljika(66′ Vaš), Vinko, Skoliber pričuve: Kovač, Mesarić, Radek, A. Zadravec, M. Zadravec, Murković, Vaš trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: D.Cilar)