RUDAROVO PROLJEĆE KROZ PRIZMU TRENERA I SPORTSKOG DIREKTORA

U svim nogometnim ligama  trenutačno traje zatišje , igrači se odmaraju igrajući dvoranski mali nogomet pa tako i igrači NK „Rudar“, člana MŽNL ČK-VŽ pa smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa dvoje najodgovornijih ljudi u klubu što se tiče sportskog dijela, trenerom gospodinom Nikolom Goričancem te sportskim direktorom  Smiljanom Liklinom. Evo što su nam  rekli o stanju u klubu te o nadolazećem proljetnom dijelu prvenstva.

03

Na kraju kalendarske godine i na kraju polusezone 2016./17. kako ste zadovoljni krajnjim rezultatom i plasmanom u jesenskom dijelu prvenstva?

 

Nikola Goričanec: Najprije bih čestitao vašim čitateljima sretnu novu 2017.godinu, kao i svim simpatizerima kluba.

Nisam nezadovoljan, ali niti zadovoljan krajnjim rezultatom. Naravno da smo mogli i morali bolje te ostvariti bolji plasman na ljestvici. No u nekim utakmicama nismo  imali sportske sreće,a u nekim jednostavno nismo bili pravi.

Imali smo problema kod dosta igrača koji su vukli ozljede još iz proljetnog dijela prvenstva ,a neki su se ozlijedili  u samom tijeku priprema ili prvenstva. Kroz utakmice i treninge pokušali smo ih dovesti u optimalnu formu. Moram  naglasiti da su dečki dobro radili što se naročito vidjelo u  drugom dijelu sezone i kroz  igru i kroz rezultat.

Smiljan Liklin:  Pošto sam ekipu kao trener vodio u proljetnom dijelu sezone 2015./16. (konačno drugo mjesto) i dobro poznajem stanje i mentalitet igrača, emocije oko plasmana pomiješane su od nezadovoljstva do zadovoljstva. Sve u svemu čini  mi se da smo mogli biti plasirani za ko koje mjesto više. Bilo je dobrih utakmica, ali nam je na tim utakmicama sreća okrenula leđa no znamo da sreću treba zaslužiti. Plasman smo pokvarili prevelikim brojem neodlučenih utakmica, čak 6 od 15 mogućih. Ne sjećam se kad nam se to posljednji put dogodilo. No to je tek prva polovica prvenstva pa se duboko nadam i vjerujem da možemo popraviti stanje na tablici,odnosno plasman.

Kako ste bili zadovoljni sa kvalitetom i fondom igrača kojima ste raspolagali?

 

Nikola  Goričanec:  Mogu reći da kvaliteta nije upitna, ali što zbog ozljeda što zbog pomanjkanja sportske sreće krajnji rezultat nije zadovoljavajući, odnosno nismo na mjestu koje zaslužujemo na ljestvici. Malo smo „tanki“ s igračkim kadrom i zbog toga nismo mogli napraviti rotaciju igrača, a i konkurencija nije bila na adekvatnom nivou.

01

Smiljan Liklin:  Po mom sudu u prvenstvo smo ušli sa dovoljnim brojem igrača i smatram da je ekipa bila kvalitetnija od one u proljeće 2015./16.

Kako ste zadovoljni sa  međusobnom suradnjom te suradnjom sa ostalim  odgovornim ljudima u klubu?

 

Nikola Goričanec:  Svima u klubu želim zahvaliti  na velikoj pomoći,neću izdvajati nikog, ali svi u klubu i oko njega bili su mi stalno i cijelo vrijeme na raspolaganju ovisno o potrebi. Naravno da sam sa gospodinom Smiljanom Liklinom najviše surađivao i uvijek mi je bio od velike pomoći pa mu i ovim putem najljepše zahvaljujem.

Smiljan Liklin: Što se tiče suradnje sa trenerom ona je vrlo dobra, odnosno na nivou kakva mora biti suradnja na relaciji trener-sportski direktor. Komuniciramo svakodnevno o našim sportskim problemima kao i o svemu što se tiče odnosa sa igračima. Suradnja sa upravom kluba kao i predsjednikom vrlo je korektna.

 

Polako se približava i drugi dio sezone pa me zanima kada ćete započeti s pripremama i s kojim  igračkim kadrom ulazi klub u daljnje natjecanje? Postoje li kakve naznake oko nekih novih igračkih lica u klubu, a i eventualnih odlazaka ?

Nikola Goričanec:    Sa pripremama započinjem 21.01.2017. godine. Igrački kadar je za sada ostao na okupu, pregovaramo sa dvoje,troje igrača tako da u drugi dio krenemo sa 20 igrača što bi bio optimalan broj. Iz juniorskog pogona priključiti ćemo jednog ili dva igrača i to bi bilo to. Vratar Karlo Končić izrazio je želju za odlazak u drugi klub , pa  bi u tom slučaju u rad prve ekipe  priključili i juniorskog vratara Stojka.

Smiljan Liklin: Za nas sportske djelatnike svaki prijelazni rok je prilično teška zadaća pošto znamo kakvi su zahtjevi današnjih igrača. Cilj nam je ekipu zadržati na okupu i eventualno pojačati sa kvalitetnim pojedincima na mjestima koja bi mogla biti kritična. Tu također maksimalno surađujmo trener i ja, a da li ćemo uspjeti ispuniti želje pokazati će vrijeme. Što se tiče odlazaka ima naznaka, ali službeno još ništa.

02

Što očekujete od proljetnog dijela i koja pozicija bi vas na kraju prvenstva zadovoljila ?

 

Nikola Goričanec:  Mislim da zaslužujemo biti među četiri prve ekipe u ligi. Kvalitetni smo,uz dobre pripreme i malo sportske sreće vjerujem da ćemo to ostvariti.

Smiljan Liklin: Proljetni dio , ako pripreme prođu po planu (nadam se da hoće), ako nas zaobiđu ozljede i ako nam se vrati bar malo sportske sreće nadam se ponovnoj borbi za vrh ljestvice gdje nam je i mjesto, bez obzira na bodovni zaostatak.

Za kraj što biste još željeli poručiti.

 

Nikola Goričanec:  Poručio bih našim vjernim navijačima da nas i dalje bodre kao što su i do sada, a mi ćemo se im odužiti na najbolji mogući način i to pobjedama i rezultatima koje s obzirom na kvalitetu s pravom očekuju od nas.

Smiljan Liklin : Za kraj prije svega veliko hvala sponzorima kluba,navijačima na podrški u svim trenucima, a posebno hvala Gradu M. Središće  i njegovom gradonačelniku Draženu Srpaku. Hvala svim suradnicima u klubu na odličnoj suradnji, a igračima i treneru želim puno sportskog uspjeha.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

seniori