RUDAROVI PIONIRI U KVALIFIKACIJAMA ZA JAKI MEĐUNARODNI TURNIR

Nogometni klub Međimurec i ove je godine, šesnaesti put za redom, organizator Međunarodnog nogometnog turnira mlađih pionira – dječaka rođenih do 2002. godine. Kvalifikacijski turnir održava se 15. kolovoza, a glavni turnir 16. i 17. kolovoza pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“.

Iz kvalifikacijskog turnira prvoplasirana ekipa stječe pravo nastupa na glavnome turniru. Na U-12 u Dunjkovcu sudjeluju ekipe iz ponajboljih nogometnih škola Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

 

U petak, 15. kolovoza, održava se kvalifikacijski turnir s početkom u 10 sati, a u kvalifikacijama se igra po grupama svaki sa svakim, te se pobjednik plasira u glavni turnir. 

Za mjesto u glavnom turniru u grupi A se natječu Graničar Kotoriba, Mladost Prelog, Spartak Mala Subotica i Sloga Čakovec, dok u skupini B igraju Polet Sveti Martin, Rudar Mursko Središće, Nedelišće i Podturen.

U glavnom turniru u grupi A igraju Hajduk Split, Međimurje Čakovec, Varaždin, Sturm Graz Austrija, Slaven Belupo Koprivnica, i ekipa koja će se kvalificirati  prvog dana, a u grupi B Dinamo Zagreb, Rijeka, Međimurec Dunjkovec-Pretetinec, Maribor Slovenija i Vojvodina Novi Sad Srbija.

Sudionici turnira će biti smješteni u Studenskom domu u Varaždinu, a za sve sudionike glavnog turnira organizator osigurava prehranu i hladne napitke. Uz otvorenje će nogometnih susreta U-12 u Dunjkovcu u subotu, 16. kolovoza, u 15 sati, biti upriličen prigodan program. Turnir će otvoriti predstavnici HNS-a, MNS-a, Županije i Općine Nedelišće. Organizator priprema nagrade i pehare za najboljeg golmana, najboljeg igrača i najboljeg strijelca, a za četiri se prvoplasirane ekipe dodjeljuju pehari i medalje, dok ostalih 7 ekipa dobivaju medalje.

Za organizaciju su se pobrinuli: predsjednik organizacijskog odbora Ivan Ganzer, dopredsjednik Darko Dania, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Međimurske županije Mato Kljajić, direktor svih reprenzentacija HNS-a Zorislav Srebrić, te Zoran Vidović i Stjepan Topolnjak.        (Snježana Zorković, http://www.mnovine.hr)