RUDAROVCI ZA OPROŠTAJ, PREDSJEDNIKU KLUBA PODARILI PLASMAN U 3. HNL ! (piše Zlatko Rihtarec,foto Tin Tomanić)

Teže nego se očekivalo NK “Rudar” izborio je plasman u 3.HNL nakon neriješenog rezultata 3:3 u uzvratu na domaćem terenu protiv ekipe NK “Plitvica” Gojanec. Naime nakon vrlo uvjerljive i odlične predstave u Gojancu te pobjede od 1:3 ostvarila su se naša predviđanja da će u uzvratu biti teško  te je potrebna maksimalna ozbiljnost igrača u pristupu ovoj utakmici.

Opet je  Rudar u utakmicu ušao vrlo ozbiljno i motivirano te je već na samom početku utakmice stvorio  dvije vrlo izgledne prigode koje nije iskoristio Šoltić Dario. Gosti su odmah na početku utakmice pokazali da će i oni tražiti svoju šansu i neće se lako predati. Ta  početna inicijativa domaćina se isplatila i na opće oduševljenje mnogobrojnih navijača Dario Šoltić u 21 min.dovodi domaćina do vodstva od 1:0 . Lijepo je Šoltić D. prinio loptu na desnoj strani te negdje sa desetak metara šalje loptu u suprotni ugao gostujućeg vratara. To vodstvo kao da je uspavalo domaćina te gosti preuzimaju laganu inicijativu te prijete iz svojeg najjačeg oružja ,a to su prekidi.

U samo dvije minute gosti preokreću rezultat u svoju korist. Prvo u 31.min nakon kratkog izboksavanja vratara Rajfa i neopreznosti domaće odbrane do lopte dolazi Luka Tomašić koji vrlo lijepim lob udarcem izravnava rezultat na 1:1. Još se domaćin nije oporavio  od prvog šoka ,a već ga je sustigao i drugi kada gosti u 33. min koriste ubačaj iz prekida sa desne strane. Sam kao duh na prvoj stativi ostaje igrač  Krunoslav Buhin koji je sličan zgoditak postigao i na prvoj utakmici  te dovodi goste u vodstvo od 1:2. Pokušavao je domaćin izravnati rezultat u prvom povremenu ali sve je to bilo stihijski i nije dovelo do željenog rezultata. Vodstvom gostiju odlazi se na poluvrijeme.

 I drugo poluvrijeme Rudar počinje sa napadima te već u 46.min. preko Nikole Šoltića dolazi do poravnanja 2:2. Dobar ulazak u sredinu sa desne strane i lijep dribling dovode Šoltić N. do pozicije za udarac sa sedamnaest metara koji on koristi i lijevim nogom  prizemnim udarcem poravnava rezultat na 2:2 .

Nisu se domaćini previše dugo mogli radovati tom rezultatu jer ponovo gosti pokazuju koliko su opasna ekipa i ekipa željna plasmana u viši rang takmičenja. Lijepo nabacivanje sa desne strane koristi najbolji strijelac gostiju Nino Melnjak te udarcem glavom u suprotni kut vratara Rajfa u 50.min ponovo dovodi goste u vodstvo rezultatom 2:3.U tim trenucima gotovo da su potonule sve lađe domaćina jer gosti imaju lijepu prigodu  da iz slobodnog udarca sa vrha šesnaesterca povećaju svoje vodstvo i tako s obzirom na više postignutih golova u gostima sebi osiguraju put u viši rang takmičenja. No  ovaj put je sreća pomazila igrače Rudara i šut iz slobodnog udarca završava na prečki te se odbija na zemlju ispred gol linije odakle je igrači Rudara izbijaju u polje. No kako kažu, sreća prati hrabre.

Taj mali poklon sreće koriste domaći igrači te u 75. min. nakon odličnog prodora Daria Šoltića i ubačaja u sredinu Alen Kovačić je najbrži i najmirniji te dovodi igrače Rudara do rezultata 3:3 koji im je bio dovoljan za plasman u 3.HNL ligu.

 

Naime za prolaz dalje gostima su bila potrebna još dva zgoditka u čemu nisu uspjeli te utakmica završava tim rezultatom. Do kraja još je važno spomenuti dva crvena kartona jedan kod gostiju   ito direktni zbog grubog  prekršaja dobiva  Vinko  Horvat te kod domaćih drugi žuti isključujući za Matiju Županca.

Ovoj veoma borbenoj žustroj i veoma efikasnoj utakmici prisustvovalo je negdje oko 1.000 gledatelja. Treba spomenuti i vrlo lijep program  koji su pripremili domaćini uz nastup dečki  iz Rudarskog zbora te serjonskih mažoretkinja.

Sama utakmica završila je velikim slavljem domaćina, a uz svirku tamburaša feštalo se dugo u noć.

Dugo je NK “Rudar” tražio svoj put u viši rang. Radilo se to temeljito i polako uz stvaranje domaćeg nogometnog kadra pa se sada prisjećamo dana kada se nakon jedne opasne situacije za klub  koji je bio pred samim zatvaranjem, uspjelo doći do  ovog lijepog rezultata.

 

Ovim uspjehom kluba svoj rad je za  sada zaokružio dugogodišnji predsjednik kluba Dražen Srpak koji odlučio da svoju predsjedničku  funkciju prepusti za sada v,d, predsjedniku Tomici Nedeljku. Naime preuzimajući dužnost gradonačelnika M.Središća, kako kaže želi biti jednako gradonačelnik svim klubovima i udrugama i ne želi da se ga dovodi u vezu sa forsiranjem nekih klubova. Kako je sve to počinjalo prisječamo se iz jednog intrevjua tada mladog i ambicioznog predsjednika Dražena Srpaka.