Rudarovci o dosad najuspješnijoj sportskoj kalendarskoj godini

Već smo pisali o jednoj od najuspješnijih natjecateljskih sezona NK  „Rudar“ iz Murskog Središća. Sa današnjim danim započinjemo serijal intervjua s junacima ovog  zaista lijepog uspjeha tj.  igračima, trenerom kao i rukovodstvom kluba.

Serijal  započinjemo razmišljanjima  predsjednika kluba Damira Cilara, trenera Dražena Škvorca  te dugovječnog i nezamjenjivog kapetana ekipe, vratara  Maria Rajfa.

Ima se čime ponositi predsjednik kluba Damir  Cilar, pa da čujemo kako je on vidio ovu uspješnu godinu:

Mislim da smo jesenski dio 3. HNL- Sjever odradili veoma dobro, zahvaljujući dobroj  organizaciji uprave, trenera i samih igrača.

S obzirom na situaciju s ozljedama igrača, samoizolacijama, Covidom-19, te odgađanjem termina igranja utakmica, na kraju smo ostvarili odličan rezultat s jednom utakmicom manje koja nije odigrana. Naravno da su sve ekipe u 3.HNL-Sjever imale istih problema, ali smatram da su to  isto  jako kvalitetne ekipe, gdje ne bih nikog izdvajao kao slabijeg protivnika ili  ekipu. Da su okolnosti bile drugačije možda bi poredak na tablici bio nešto bolji no treba krenuti dalje u proljetni dio i pokušati napraviti  što bolji plasman.

Kup natjecanja MNS-a ( sezona 2019/2020 ) kao i plasman među 32 ekipe u Hrvatskoj zaista vesele sve nas, a vjerujem najviše naše vjerne navijače koji su uz nas  u svakoj pobjedi i porazu.

U zimskoj stanci neće biti nekih bitnih promjena što se tiče igračkog kadra .Smatramo da je  ekipa kvalitetna, da je suradnja igrača međusobno kao i s trenerom g. Škvorc Draženom jako dobra. Pokušat ćemo kroz razgovor s nekoliko mlađih igrača upotpuniti i ojačati pojedine  pozicije u ekipi i tako jači krenuti u proljetnu sezonu.

Na kraju još jedna velika zahvala svim navijačima na podršci, ostanite zdravi i nadamo se svi  skupa da će proljetni dio natjecanja biti uz vaše prisustvo koje nam daje vjetar u leđa.

Ujedno koristim ovu prigodu kako bih u ime NK „Rudar“ kao i u svoje osobno ime svim sportašima, prijateljima kluba, navijačima, sponzorima kao i svim građanima Murskog Središća, zaželio Čestit Božić kao i uspješnu i sretnu nadolazeću 2021. godinu.

 

Trener ekipe Dražen Škvorc na tu temu  rekao nam je slijedeće:

Jesenji dio sezone bio je specifičan. Moram reći da je bilo za sve ekipe bila jednako teška situacija (korona, samoizolacija). Nakon prisilnih pauza od treniranja nakupio se veliki broj utakmica. Posljedica takvog režima bile su brojne ozljede, pad forme i izgubio se ritam utakmica. Iz moje perspektive je jesenji dio sezone bio vrlo uspješan. Igrali smo finale Međimurskog kupa gdje smo morali susjedima iz Sv. Martina čestitati da su bili bolji. Uzvratili smo im pobjedama u novoj sezoni kupa i u prvenstvu. Također smo prošli među 32 momčadi u Hrvatskom kupu gdje je ekipa prvoligaša Slaven Belupa bila bolja. U prvenstvu smo osvojili 5. mjesto s utakmicom manje koje nas po trenutnom plasmanu  vodi u gornji PLAYOFF. Sve gore navedeno pokazuje da je polusezona  bila vrlo uspješna.

Uvijek se može bolje. Imali smo tri propusta (Virovitica, Papuk, Bjelovar) kod kuće koje me najviše bole jer su u velikoj mjeri utjecali što plasman nije bolji.

Iz prethodno gore navedenog mislim da smo mogli napraviti korak, dva više.

Htio bih se zahvaliti navijačima koji su nas pratili cijelu sezonu i bili velika podrška. Pratili su nas i na gostujućim utakmicama što je vrlo rijetko u našoj ligi. Ipak su to duga putovanja.

Mišljenja sam da  postojeći kadar ima kvalitetu za zadržati visok plasman . Što se tiče dovođenja novih igrača prioritet nam je dovođenje mladih kvalitetnih igrača iz bliže okolice. Mislim da uz iskusne igrače koje imamo mogu jako puno napredovati. 

Svim našim navijačima poručujem da ćemo se i nadalje truditi postići što bolje rezultate i da će to biti razlog veselja u Murskom Središću. Svim vjernim navijačima želim sretan i blagoslovljen Božić uz obilje zdrava i veselja. Vidimo se uskoro na nogometnom terenu!

I za kraj ovog prvog dijela razmišljanje igrača kluba, koji je cijeli dosadašnji nogometni vijek ostao vjeran klubu od prvih limačkih dana pa sve do ovih seniorskih dana  kao kapetan, vratar, čovjek prije svega, koji bi svim našim mladim igračima trebao biti uzor ,Maria  Rajfa iako je svoje veliko nogometno vratarsko znanje i nogometni vijek mogao drugačije rasporediti. Zato Marek naklon do poda!

Generalno sam zadovoljan jesenskim dijelom sezone, jer smo u nju ušli sa dosta promjena u igračkom kadru, na početku smo se malo tražili al kad smo polovili konce, mislim da je na kraju to izgledalo sasvim zadovoljavajuće. Nažalost ova okolnost oko Covid-19 pandemije pogodila nas je na svu sreću pred sam kraj prvenstva gdje smo završili u samoizolaciji 10 dana, pa nismo previše izgubili taj ritam igranja utakmica, jer smo nakon toga odigrali tek jednu utakmicu. Imali smo u jesenskom dijelu dosta utakmica u nizu gdje smo igrali srijeda, subota, srijeda, sto nam je nažalost dovelo do ozljeda nekolicine igrača, pa smo iz tog razloga možda i prosuli neke od bodove, te se samim time i nismo plasirali koje mjesto više. Svakako možemo biti zadovoljni plasmanom, jer je i na početku sezone bio zacrtan cilj među prvih 6 ekipa, što smo ujedno u prvom dijelu i ostvarili. Ostaje žal sto se ova zaostala utakmica nije odigrala, jer smo svakako bili  u dobrom ritmu pred kraj sezone, te bi tako lidera dočekali s puno optimizma, ali ostaje nam proljeće pa ćemo na proljeće tražiti te bodove kod kuće. Ova godina je definitvno najuspješnija godina u povijesti kluba, gdje smo se uspjeli plasirati u finale kupa MNS, te smo se samim tim plasirali i u Hrvatski kup, gdje smo ušli i među 32 najbolje ekipe u Hrvatskoj, zaustavljeni smo od strane prvoligaša NK SLAVEN BELUPO. Dok smo u novoj sezoni kupa opet uspjeli proći dalje u Međimurskom kupu, te smo se plasirali među 8 najboljih momčadi i na proljeće nas čeka dvoboj sa NK MEĐIMURJEM. Trenutni kadar je sigurno dosta kvalitetan za zadržavanje ovog plasmana ako ne i više od toga (uz malo nogometne sreće naravno), ali isto tak sam mišljenja da bi trebalo dovest kojeg mlađeg igrača, jer smo na toj liniji dosta tanki.

Pa evo da iskoristim priliku, te se ovim putem želim zahvaliti prvo mojoj obitelji na razumijevanju i izostancima, ekipi koja je dala velik doprinos tom klubu u povijesnoj godini koja će se pamtiti, upravi kluba što nas prati, našim vjernim navijačima koji nas prate i podržavaju gdje god nas stignu, te svim našim sponzorima i gradu na svim mogućim sponzorstvima! Ujedno vam svima ovim putem želim čestitati Čestit Bozić i zaželjeti puno sreće u Novoj godini.

Još neka razmišljanja “lapornika” slijede u nadolazećim danima.

(tekst: zr, foto: zr, Tin Tomanić, arhiva Muralista)