Rudar zasluženo pobijedio Varteks za nova tri boda

U četvrtom kolu 3. HNL Sjever Rudar je bio domaćin ekipi Varteksa koja je nakon neugodnog poraza od ekipe Mladosti iz Ždralova od 0:8 tražila iskupljenje  u Murskom Središću.

Znalo se unaprijed da će to biti teška utakmica za ekipu Rudara, no isto tako se znalo da Rudar tradicionalno igra dobro protiv ekipe iz Varaždina.

Rudar je utakmicu započeo vrlo dobro propustivši  tri izgledne prigode i to prvo Marka Šoltića čiji udarac glavom nakon ubačaja iz kuta prolazi zamalo pored lijeve stative gostujućeg vratara, a udarac Nine Patafte brani gostujući vratar Jovan. Isto tako Rudar preko Patafte propušta prigodu za zgoditak nakon što je nakon odlične kombinacije Nedeljka i Zeljka ovaj posljednji uputio  odličan ubačaj na glavu Patafte nažalost udarac glavom završava u rukama gostujućeg vratara.

Recimo i to da danas ne baš uvjerljiv  sudac Hlevnjak  propušta u 30. minuti dosuditi klasični kazneni udarac kada je u kaznenom prostoru nakon oduzete lopte srušen Kevin Nedeljko.  Ipak u 39. minuti čini nam se dosta teška srca ipak dosuđuje kazneni udarac za Rudar nakon što je u kaznenom prostoru srušen Vurušić.  Siguran izvođač bio je Arpad Vaš kojemu je to četvrti zgoditak u ovom prvenstvu.

Bio je to jedini zgoditak u prvom dijelu utakmice, u kojem je Rudar bio apsolutno bolja  ekipa jedino je šteta što to vodstvo nije izraženo većim rezultatom.

Drugi dio utakmice pokazao je da se na Rudaru sve više osjeća taj ubitačni ritam igranja srijeda-subota, iako je i tad Rudar imao prigode za povećanje rezultata, no sudac Hlevnjak još jednom ne želi vidjeti očigledan prekršaj na Zeljku, vjerojatno vodeći se idejom da je i jedan previše ako je Rudar u pitanju.

Gosti polako preuzimaju inicijativu, a i u tom periodu  propuštaju dvije prekrasne prigode za poravnanje rezultata.

Na kraju zaslužena pobjeda Rudara kojeg iduće subote čeka gostovanje kod ekipe Graničara iz Đurđevca.

Ekipa Rudara u ovoj utakmici je zaista pokazala veliku borbenost i htijenje i to je ono što  domaće navijače posebno veseli, bez obzira na to ako se nekad i dogodi neki slabiji rezultat. Svakako ekipi treba čestitati na takvom odnosu, a recimo i to da su se na današnjoj utakmici ozbiljnije ozlijedili Vaš i D. Šoltić , a Leonardo Mesarić već duže vrijeme igra  ozlijeđen, a ozljedama su načeti i mladi Nedeljko te Vurušić.  Kako roster igrača Rudara nije preširok trener Dražen Škvorc , može se samo nadati u čim raniji povratak ozljeđenih igrača.

Sva sreća da se ovaj tjedan ne igra kup utakmica s ekipom Poleta, pošto oni igraju svoju zaostalu utakmicu prvenstva, te će ekipa Rudar moći ovaj tjedan mirno trenirati i polako sanirati ozljede.

3. HNL Sjever

RUDAR : VARTEKS  1:0 (1:0)

Suci: Tomislav Hlevnjak, Ivan Huđ, Mario Brunec,  Lučano Blašković delegat: Goran Lučić

Strijelci: 1:0 39′ Vaš(KU)

Gledatelja:  300

RUDAR: Rajf, Šardi, Le. Mesarić, Vurušić( 53′ M.Zadravec), M. Šoltić, Patafta, Zrna, Nedeljko(46′ D. Šoltić, 67′ A. Zadravec), Zeljko, Vinko, Vaš(74′ Radek) pričuve: Kodba, Radek, A. Zadravec, D. Šoltić, M. Zadravec,  Lo. Mesarić  trener: Dražen Škvorc

VARTEKS: Jovan, Vitković, Solomun(46′ Keča), Matučec(25′ Brezovec, 74′ Pakšec), Težački( 63′ Radić), Malenović, Golubar, Vuković, Kukec, Benković(46′ Šimek), Šoštarić pričuve: Pozder, Brezovec, Radić, Dvanajšćak, Šimek, Keča, Pakšec  trener: Želimir Orehovec

(tekst i foto: zr)