RUDAR ZASLUŽENO IZGUBIO OD NEDELIŠĆA

                            NK “RUDAR” – NK “NEDELIŠĆE”

                                               1 : 2 (0 : 0)

 

RUDAR : M.Rajf , Levačić , Šprajc , Vuri , Vurušić , D.Šoltić , Novak , Zadravec  ,Čalopa , N.Šoltić , M.Šoltić  pričuve: Pavlović , Šardi , Mihalic , Knežević , Liklin , Podgorelec, Radiković trener : Vinković Goran

 

NEDELIŠĆE : Kocijan , Pintarić , Košir ,Egri , Jagec , Marčec , Topolnjak , Mesarić ,Nježić , Međumurac , Vuk pričuve : Novak , T.Pintarić , M. Pintarić , Vručina , Varga , Vizinger  trener Damir Maretić

 

Suci :  Križaić , Križarić , Žganec delegat :  Baksa Josip

Strijelci : 0 : 1  56.min. Topolnjak 1 : 1 D.Šoltić 86. min.  1: 2 Egri 87.min.

 

U današnjoj kup utakmici Rudar se namjerio htjeli to priznati ili ne u ovom trenutku na bolju i spremniju ekipu. Parirali su igrači Rudara u prvom dijelu utakmice no gosti su stvarili više prigoda koje na svu sreću nisu iskoristili, što zahvaljujući nespretnosti gostujućih igrača , a što odličnim obranama već nekoliko utakmica najboljeg igrača  vratara Marija Rajfa.

 

I na današnjoj utakmici vidjeli smo htijenje, međutim jednostavno još uvijek novi način igre ne daje prave rezultate.Vjerujemo da će u budućnosti i do toga doći.

Drugo poluvrijeme opet je Rudar bolje odigrao kao i u Jalžabetu i opet nesretno izgubio utakmicu. Nedelišće je stvorilo više konkretnijih situacija , ali i igrači Rudara nisu bili bez svojih šansi.

 

Gosti su poveli u 56.minuti  nakon lijepog driblinga i udarca sa 16 m.  Dine Topolnjaka. Rudar nije iskoristio svoje  šanse u 59.min D.Šoltić , Novak u 60.min. i Vurušić u 80 min.

Ipak u 86.minuti nakon brzo izvedene kontre u tri poteza Rudar preko snalažljivog D.Šoltića poravnava rezultat na 1 : 1.

 

I kada smio već pomislili da ćemo prisustvovati izvođenju jedanesteraca nakon jedne sumnjivo donesene sudačke odluke u korist gostiju u 87.min dosuđen je slobodan udarac na 16 m. Sa strane i nakon ubacivanja igrač sa br. 7 Egri zabija pobjedonosni zgoditak  za 1 : 2 .

 

Puno žući prema sucima proliveno je nakon ove situacije , a najgore je prošao domaći igrač Zadravec koji je zaradio isključujući crveni karton. Svašta se spominjalo sucima i svašta im se skidalo s nebesa , spominjala  kumstva,  no na sreću sve je završilo mirno i bez ikakvih većih konfliktnih situacija. Nedelišće je zasluženo dobilo utakmicu, imalo više prilika i bilo nešto bolji protivnik, no Rudar svoje prilike nije iskoristilo pa je stvarno šteta što su se na kraju za konačan rezultat u sve to upleli suci. Šteta.

                                                    (tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)