RUDAR ZAPOČEO SA PRIPREMAMA I U PRVOJ UTAKMICI TORPEDIRAO TORPEDO

U subotu je pod vodstvom novog trenera Gorana Vincetića Rudar krenuo sa pripremama za novu sezonu.  Prvoj prozivci , a ujedno i prvom treningu prisustvovalo je osamnaest igrača od mogućih dvadeset tri koji se nalaze na spisku i u pogonu kluba. Saznali smo da je klub napustio Matija Županec zbog odlaska u inozemstvo dok je Uroš Stojko dobio slobodne ruke da potraži novi klub.

Na početku samog treninga održan je radni sastanak gdje je trener Vincetić igračima objavio svoje stavove i kriterije kojih se igrači moraju pridržavati kako kasnije ne bi dolazilo do nekih nejasnoća. Normalno da od svih traži ozbiljan pristup i maksimalnu angažiranost što se tiče odnosa prema treninzima, utakmicama , a posebno je istakao da će veliku pažnju obratiti  na međusobne odnose među igračima .

Prvom treningu bili su prisutni predsjednik kluba Tomislav Nedjeljko i sportski direktor kluba Smiljan Liklin koji je ujedno bio i u ulozi pomoćnog trenera . Treba istaći i da je prvi trening ispratilo i desetak navijača kluba .

 

NK TORPEDO KRIŽOVEC – NK RUDAR  0:8

 

Već drugi dan priprema NK Rudar odigrao je pripremnu prijateljsku utakmicu gostujući u Križovcu . Utakmica je trebala biti pokazatelj novom treneru Vincetiću momentalno stanje u ekipi kao i proba nekim novim igračima Rudara da se vidi što se od njih može očekivati.

 Pred nekih stotinjak gledatelja domaćini se nisu mogli nositi sa puno jačom i kvalitetnijom ekipom Rudara. U svakom slučaju mislimo da je utakmica ispunila svoj cilj te je treneru za početak pružila određene pokazatelje koji su mu bili potrebni.

Rudar je u svakom poluvremenu zabio po četiri zgoditka , a u igru su ušli svi igrači sa klupe podijelivši minutažu jednakomjerno. Konačnih 0 : 8  realan je rezultat iako su gosti uz to propustili još čitav niz prilika.

Strijelci za Rudar : Šoltić D. 3 , Šoltić M. 2, Čalopa 1 , Šoltić N. 1 te Levačić Dan.1 .

                                                                      (tekst i foto Z. Rihtarec)