Rudar započeo s pripremama za sezonu 2024./2025.- evo što nam je o tome rekao trener ekipe Damir Lepen Jurak

U ponedjeljak, 8. srpnja 2024. središćanski trećeligaš NK „Rudar“ započeo je s pripremama za novu nadolazeću sezonu 2024./2025.
O samoj novoj sezoni početku priprema, rosteru igrača kao i prijateljskim pripremnim utakmicama ukratko smo porazgovarali s trenerom Damirom Lepenom Jurakom.


Prije nego uopće započnemo razgovor o nadolazećem prvenstvu još jednom velike čestitke na polučenom rezultatu u prošloj sezoni vama kao treneru kao i cijeloj ekipi Rudara.
1. Odličnim plasmanom na drugo i s osvojenih rekordnih 56 bodova Rudar se odlično predstavio prošle sezone Kako vi kao trener ove ekipe doživljavate ovaj zaista lijepi rezultat i kakva su očekivanja na početku nove 2024/25 sezone.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom u ligaškom natjecanju, to je rezultat predanog rada i kvalitete igrača. Vrlo mi je drago što smo uspjeli uspostaviti autoritet treninga što je rezultiralo vrlo lijepom i atraktivnog igrom Rudara što su prepoznali i naši navijači. U novoj sezoni želimo napraviti još veći iskorak s obzirom na prošlu sezonu.

2. S obzirom na to daste s pripremama započeli u ponedjeljak 8. 7. 2024. S kakvim kadrom ulazite u nadolazeću sezonu?

„Igrači koji su iznijeli najveći teret prošle sezone su ostali na okupu, planiramo se pojačati s par kvalitetnih igrača i naravno priključiti u trenažni proces talentirane kadete i juniore iz škole nogometa. Rudar će i ove sezone imate momčad za najviše domete.“
Ekipa je prošle sezone bila sastavljena sastavljeno od dosta mladih igrača recimo da u početnom sastavu igraju čak 7 igrača mlađih od 21 godinu, a većina ih još može igrati za juniore dok vam se na rezervnoj klupi nalazi još 4-5 još mlađih. Pitam zato da naše čitatelje upoznamo u kojem smjeru planirate ići ove sezone iako je jasno da prijelazni rok još traje i moguća su svakakve promjene. Kakav je vaš stav o tome? Možete li nam dati načelni spisak igrača s kojima ulazite u pripreme na početku nove sezone natjecanja?
„Rudarova sportska politika je vrlo jasna: ciljana usmjerenost na razvoj mladih igrača. Svi statistički pokazatelji nam govore da najviše mladih igrača participira u seniorskom sastavu kluba i da najveću vjerojatnost uspješnog prelaska iz juniorskog staža u seniorski na području cijele sjeverne Hrvatske igrač ima upravo u NK Rudar.“
3. Recite nam ukratko kakav je plan ovih ljetnih priprema. Broj treninga, odigranih pripremnih utakmica i po mogućnosti raspored istih.

„Planiramo odraditi oko 40 treninga i odigrati pripremne utakmice s NK Budućnost Vidovec, NK Nedeljanec, NK Polana, NK Međimurec i Nk Ljutomer.“

Hvala na odgovorima i želimo Vam puno sportskih uspjeha u nadolazećoj sezoni.

(tekst:zr, foto: Tin Tomanić)