Rudar započeo s pripremama za novu natjecateljsku sezonu u 3. HNL ligi

Nakon malo duže ljetne puze svoje pripreme za natjecanje u 3. HNL ligi započeo je i NK „Rudar“. Prvom okupljanju  odazvalo se 16 igrača (nedostajali su Marko Šoltić, Leo Mesarić  i Karlo Zrna koji su još na godišnjem pa se vraćaju ovih dana).  Nažalost pripreme nisu počele najbolje jer se teže ozlijedio  standardni član prošlogodišnje prve postave Mihael Toplek te je on vjerojatno izgubljen za ovu polusezonu.

Sama ekipa ima dosta izmijenjen sastav jer su klub napustili Roberto Skoliber, G. i M. Radiković, Nino Šprajc, Boris Vurušić, Karlo Goričanec te Nino Vuri koji je prestao s aktivnom igrom te će se posvetiti trenerskom poslu u Rudaru.

U isto vrijeme u klub su došla neka nova imena  Dejan Slunjski, Leonard Mesarić, Matija Antolović, Karlo Zrna, Kevin  Nedeljko, Pono Pintarić, Emanuel Pintarić, a još se radi na dovođenju nekih potrebitih igrača naročito na pozicijama samih centralnih napadača.

Prema  riječima glavnog trenera Dražena Škvorca  u pripremnom razdoblju održat će se 22 treninga i odigrati 8 pripremnih utakmica, što bi trebalo biti dovoljno da se ekipa dobro pripremi za napornu sezonu u 3. HNL.

Iako je već za prvu  utakmicu koja se trebala odigrati s ekipom Bratstva iz Jurovca došlo do određenih problema(Bratstvo otkazalo utakmicu), u Rudaru su ekspresno reagirali te pronašli novog suparnika u četveroligašu iz Zelengaja, kod kojih se igra prva pripremna utakmica u nedjelju u 18,00 sati.

Recimo samo da će tijekom priprema, ekipa trenirati četiri puta tjedno plus utakmica ili dvije  vikendom, kao npr. idući vikend kada ekipa sudjeluje na tradicionalnom turniru u  Hlapičini.

Na kraju spomenimo još da je  uspjeh i puno sreće  na pripremnom periodu kao i samom natjecanju u 3. HNL  došao poželjeti i gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak.

Lijepo je bilo vidjeti da se prvom službenom treningu odazvao i lijepi broj Rudarovih navijača, koje očito zanima kako se radi i priprema u njihovom klubu i to od onih starijih pa do onih najmlađih.

U Rudaru su svima njima kao i igračima zaželjeli uspjeh i dobru nogometnu sezonu uz rudarski pozdrav SRETNO!

( tekst i foto: zr)