RUDAR ZADRUGARU NAPLATIO DUGOVE

Sa sva tri boda vratio se Rudar iz Hrastovskog sa tradicionalno neugodnog gostovanja , ali i ekipe uopće. Naime dosad Rudar u dva susreta nije osvojio ni bod  sa  gol razlikom 3 : 7. Ovaj put već od prve minute vidjelo se da ovoga puta rudarovci to neće dopustiti. No svejedno domaćini preko Vukine u 13.minuti dolaze do vodstva od 1:0 nakon jedne neopreznosti u obrani Rudara kod izvođenja kornera. Rudar uzvraća i u 20. minuti nakon lijepe kombinacije D. Šoltića I M. Šoltića lopta pogađa gredu , a Luka Čalopa je mirno glavom posprema u mrežu. Rudar preuzima dominaciju terenom te stvara prilike i poluprilike koje zahvaljujući što vrlo dobrom domaćem vrataru Modriću, a što neefikasnosti zelenih ostaju neiskorištene.

Prijelomni trenutak utakmice događa se 33.minuti kada domaći igrač sa brojem 17 . Dino Bahat ruši i zaustavlja D. Šoltića u izglednoj poziciji za postizanje gola te dobiva izravni crveni karton. Moglo se tu još podijeliti dosta kartona nakon zaista nepristojne reakcije domaćih igrača potpomognute nepristojnim navijanjem domaćih navijača. Sudac Đurđek imao je greške i na jednoj i na drugoj strani , ali na rezultat svakako nije utjecao. Crveni karton čist kao suza.

Od tog trenutka Rudar je u potpunoj dominaciji ali na odmor se odlazi rezultaton 1 : 1.

U drugom poluvremenu bilo je samo pitanje kada će Rudar riješiti utakmicu , ali opet se puno i previše promašivalo čistih situacija.  U 60. min. Vurušić je srušen u čistoj poziciji za postizanje zgoditka te je sudac Đurđek dosudio kazneni udarac na koji domaći nisu imali primjedbe. Siguran izvođač bio je D. Šoltić. Konačno pitanje pobjednika riješio D. Šoltić u 80.min , topovskim udarcem pod gredu sa nekih 5,6 metara gdje je domaći vratar ostao bez ikakvih mogućnosti obrane. Mislili smo da je 1:3 konačni rezultat utakmice, ali tako nije razmišljao i domaći veteran Vukina koji u sudačkoj nadoknadi postavlja konačni rezultat 2 : 3. Zaslužena pobjeda Rudara koja je mogla biti i uvjerljivija da je efikasnost bila na malo većem nivou. I ovaj put moramo spomenuti navijače Rudara kojih je bilo zaista u lijepom broju bez obzira na udaljenost odigravanja utakmice.

Slijedeća dva kola Rudar je domaćin pa tako u slijedećem 5. kolu dočekuje ekipu Mladost Komet iz Preloga , a u 6. ekipu  Centrometala iz Macinca.

ZADRUGAR : RUDAR    2 : 3  (1 : 1)

 

 

ZADRUGAR : Modrić (od.78.Zadravec) , Knapić , Sabol ,Prlog , Vukina , Šegović ,Struški(od.78.Kolak ) , Hlebec ,Kolak M., Bahat , Katalenić(od 88.Posavec) pričuve : Ilić ,Kušec ,Novak ; Kolak D. , Posavec ,Zadravec , Kolak K.trener : Danijel Kolak

 

RUDAR: Rajf , Levačić(od84. Balaž) ,Šardi , Vuri ,Vurušić (od72. H.Knežević) , Horvat ,D.Šoltić (od.86 . V.Knežević) Novak , Čalopa (od 80.Podgorelec) , N.Šoltić (od 57.Radiković) , M.Šoltić pričuve : Končić/PV/ , H.Knežević , Balaž , Podgorelec ,Radiković , trener: Vladimir Pavleković

 

strijelci : 1: 0 13.min Vukina 1:1 20.min Čalopa 1: 2 60.min D.Šoltić/KU/ , 1 : 3 D.Šoltić 2 : 3 90+1  Vukina

 

suci : Đurđek/Turčin/ , Martan/Čakovec , Felker /Strahoninec/ delegat : Josip Lukinec  Kneginec D.

                                 

gledatelja 140

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (21)

unnamed (16)

unnamed (13)

unnamed (11)

unnamed (9)

unnamed (1)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (3)

unnamed (8)

unnamed (10)

unnamed (20)

unnamed

unnamed (12)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (17)

unnamed (18)

unnamed (23)

unnamed (24)