Rudar uzvratio Dinamu za jesenski poraz te ostvario prvu proljetnu pobjedu

Rudar je u srazu s Dinamom iz Domašinca u utakmici odigranoj u Palovcu došao do prve proljetne pobjede. Ovaj put to je bila ekipa kakvu Rudarovi navijači očekuju, agresivna i dominantna od prve do posljednje minute.  Rezultat od 0:2  lijep je i uvjerljiv, ali ne govori o pravoj nadmoći  Rudara u toj utakmici.

Recimo samo da je ekipa Dinama ovaj put Rudaru u cijeloj utakmici stvorila jednu ozbiljniju prigodu i to 58. minuti, no tada je Matija Zadravec odlično intervenirao ispred najopasnijeg  gostujućeg igrača Stjepana Krznara.

Sve ostalo bilo je u dominaciji Rudara.

Rudar je nakon dvije lijepe propuštene prigode došao u vodstvo u 23. minuti kada je Filip Novak oduzeo loptu domaćoj obrani, lijepo na vrhu kaznenog prostora proigrao Marka Šoltića, koji ne toliko snažnim, koliko preciznim udarcem šalje loptu u mrežu domaćeg vratara Fodora za 0:1.

Rudar je imao inicijativu dok su domaći igrači brzim kontrama pokušali ugroziti gol sigurnog Končića.

Rezultatom od 0:1 završio je prvi dio utakmice, no recimo da je Rudar već u tom dijelu mogao osigurati sva tri boda.

U drugi dio utakmice ulazi se u dosta ravnopravnoj igri, no Rudar djeluje puno opasnije po gol Dinama, ali nema konačne realizacije, dok Dinamo u tom periodu ima već opisanu jedinu prigodu na utakmici.

Ipak u 83. minuti dolazi do razrješenja utakmice kada Matija Petak, koji je ušao u drugom dijelu, pravim slalom vara nekoliko domaćih igrača te s nekih petnaestak metara šalje loptu koja se od vratnice odbija u gol Dinama za 0:2.

Bo je to i konačan zaslužen rezultat utakmice čime je Rudar uzvratio Dinamu za jesenski neugodni poraz na Šuderki. Ovom pobjedom Rudar se popeo na osmo mjesto prvenstvene ljestvice  s 30 bodova te sada mirno može očekivati subotnji sraz s ekipom  Dubravke–Zagorac iz Turčina.

Bilo bi nepravedno i ne spomenuti i pohvaliti trenera Smiljana Liklina koji se prihvatio rada s ekipom u ne baš najzgodnije vrijeme te pokazao da je na dobrom putu na povratku u punu formu ekipe. I još nešto, bilo je lijepo opet  čuti pjesmu navijača “Volim ga, volim……” što samo dokazuje kako je malo htijenja i volje potrebno da se razveseli Rudarov puk. Zato igrači sve je na vama….

Četvrta nogometna liga Čakovec–Varaždin, Palovec 20.04. 2019., 22. kolo

Suci: Nino Škrobar, Željko Novak, Rudolf Čižmešija

Delegat: Mirko Melnjak

Strijelci: 0:1 23′ Šoltić, 0:2 83′ M. Petak

Gledatelja: 200

DINAMO/D/:  Fodor, Novak (88’Dodlek), Hlišč (46′ Jarić), Antonović, S. Krznar (80′ Drvoderić), Igrec, F. Petak, Marodi (61′ Jakšić), Horvat, Kovač, Drožđek pričuve: Novak, Drvoderić, Dodlek, Jakšić, I. Krznar, Jarić, trener: Nikola Goričanec

RUDAR: Končić, Šardi, Skoliber, Šprajc, A. Zadravec, Šoltić (90+1  M. Radiković), F. Novak (77′ M. Petak), M. Zadravec (71′ G. Radiković), Toplek, Goričanec, Vinko pričuve: Vuri, Petak, G. Radiković, M. Radiković trener: Smiljan Liklin

(tekst i foto: zr)